Παρασκεύη 24 Μαρτίου 2023
21:31:53

Χαλκίδα

Τριμερής για τους μισθούς με κουπόνια στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ…

  • Κατηγορία Αγορά

Φαίνεται πως η εταιρεία super markets ΚΡΗΤΙΚΟΣ, πέρα από τον τρόπο της να αποκτήσει τα πρώην καταστήματα και τους πρώην εργαζόμενους της ATLANTIC και της ΓΑΛΗΝΟΣ, αποκτάει και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά-γνωρίσματά τους στη συμπεριφορά έναντι των εργαζομένων.

Με σύμμαχο τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και αιωρούμενο το φόβητρο της ολοκληρωτικής ανεργίας, η ΚΡΗΤΙΚΟΣ προτείνει στους εργαζόμενους της και ζητάει την προσυπογραφή τους για μείωση των μισθών τους κατά 200 ευρώ, με αυτά τα 200 ευρώ να προσφέρονται σε κουπόνια που θα εξαργυρώνονται με αγορές προϊόντων είτε από τα καταστήματά της είτε από άλλα συμβεβλημένα καταστήματα.

Η πρόθεση της διοίκησης της ΚΡΗΤΙΚΟΣ, προκάλεσε την αντίδραση του Εργατικού Κέντρου, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση (καλύπτοντας συνδικαλιστικά τους εργαζόμενους της εταιρείας και σωστά), όπου μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Άλλη μια σπέκουλα στις πλάτες των ιδιωτικών υπαλλήλων, για άλλη μια φορά το μάρμαρο το πληρώνει ο εργαζόμενος, με τις ευλογίες των προηγούμενων και την εγγύηση των μνημονιακών πολιτικών. Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Εύβοιας θα σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους».

Ήδη, για το θέμα έχει κανονιστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.