Παρασκεύη 01 Μαρτίου 2024
22:31:47

Χαλκίδα

Εργασιακός μεσαίωνας σε ξενοδοχεία της Εύβοιας

  • Κατηγορία Αγορά

Καταγγέλλονται οφειλές μισθών, δώρων, αποζημιώσεων, μαύρη ανασφάλιστη εργασία κ.α.

Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα επικρατούν σε ξενοδοχεία της Εύβοιας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, που καταγγέλλει σειρά προβλημάτων, όπως οφειλές μισθών, δώρων, αποζημιώσεων, μαύρη ανασφάλιστη εργασία κ.ά.

Το κείμενο της ανακοίνωσης – καταγγελίας έχει ως εξής:
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, μαζί με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Εύβοιας, συνεπικουρούμενο το Εργατικό Κέντρο και τους ελέγχους που έχουν γίνει, έχουν προσφύγει στο κεντρικό ΣΕΠΕ, έως ότου να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε πάρα πολλές Ξενοδοχειακές μονάδες (απολύσεις, κλείσιμο Ξενοδοχείου, οφειλές μισθών, δώρων, αποζημιώσεων, μαύρη ανασφάλιστη εργασία κ.λ.π.).
Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής Ξενοδοχειακές μονάδες, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΜΑΛΑΚΩΝΤΑΣ, ΠΑΛΜΑΡΙΒΑ, ΧΟΛΙΝΤΕΪ, ΣΚΥΡΟΣ ΠΑΛΛΑΣ, ΛΟΥΣΥ κ.λ.π.
Η τουριστική περίοδος του καλοκαιριού βαίνει προς το τέλος της και η άμεση αποκατάσταση των εργαζομένων και της νομιμότητας αλλά και της σωστής λειτουργίας των Ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, απέναντι στους πελάτες που εξυπηρετούν κάνουν την επέμβαση του ΣΕΠΕ κάτι παραπάνω από απαραίτητη.
Ο Τουρισμός που θεωρείται η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, πρέπει να βασίζεται σε στερεές βάσεις και όχι γυάλινα πόδια, για όφελος των εργαζομένων, των τοπικών κοινωνιών αλλά και της Ελληνικής Οικονομίας μας.»