Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
01:29:54

Χαλκίδα

Σαββατοκύριακο με «Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία

  • Κατηγορία Αγορά

Το Σάββατο, 9 και την Κυριακή, 10 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» είναι ένα οινικό γεγονός που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του. Τα αξιόλογα επισκέψιμα οινοποιεία, λοιπόν, ανοίγουν τις πόρτες τους και προσφέρουν στους οινόφιλους ευκαιρίες για απόκτηση καλύτερων γνώσεων και περισσότερων εμπειριών.

Προγραμματίστε το οινικό Σαββατοκύριακο σας και επισκεφτείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία, μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής, τους οινοπαραγωγούς και δοκιμάστε εξαιρετικά επώνυμα κρασιά. Άλλωστε ο ανοιξιάτικος καιρός και το ξύπνημα της φύσης προσφέρονται για αποδράσεις στην εξοχή. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Στο πρόγραμμα «Ανοιχτές Πόρτες» συμμετέχουν τα οινοποιεία της περιοχής μας:

- Αμπελώνες Τζιβάνη /  Bio Wines

(Ριτσώνα Αυλίδας, τηλ. 6992533000)

- Κτήμα Αβαντίς

(Μύτικας, τηλ. 2221055350)

- Οινοποιείο Απόστολος Λύκος

(Μαλακώντας Ερέτριας, τηλ. 2229068222)

 

[ Και στη Βόρεια Εύβοια, σε μια πιο μακρινή εκδρομή,

το Οινοποιείο Βρυνιώτη / Vrinioti Winery

(Γιάλτρα Αιδηψού, τηλ. 2226032429) ]