Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
05:27:34

Χαλκίδα

Η Στερεά Ελλάδα «ταξιδεύει» στο μετρό με «σταθμό» στο Σύνταγμα

  • Κατηγορία Αγορά

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται για την προβολή της Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια «ταξίδεψε» μέχρι την Αθήνα και βρίσκεται στους συρμούς του μετρό, προσκαλώντας κάθε επιβάτη του να την επισκεφθεί.

Οι πόρτες του μετρό, μία για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ανοίγουν και «καλωσορίζουν» τους επιβάτες στα Στερεοελλαδίτικα και Ευβοϊκά. «παράθυρα με θέα» στη φύση, στην ιστορία, στον πολιτισμό, στο βουνό, στη θάλασσα, σε κάθε βαγόνι του συρμού, δίνοντας πληροφορίες για αξιοθέατα, μνημεία, γευστικούς προορισμούς, δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, η Στερεά Ελλάδα, από την Πέμπτη, 3 έως και την Κυριακή 6 Μαρτίου, «καταλαμβάνει» την πλατεία Συντάγματος, για γλέντι και κεράσματα, (συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα»), σε ένα αποκριάτικο ταξίδι με προορισμό τις γεύσεις, τη μουσική και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Στερεάς Ελλάδας.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ αλλά και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, τα κεράσματα «θα πάνε και θα έρχονται» με γεύσεις από όλες τις γωνιές της Στερεάς Ελλάδας.

Ενώ, το Σάββατο, από τη 1έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στο ρυθμό των ημερών, στην πλατεία Συντάγματος εκδράμουν το Καρναβάλι της Σκύρου (που διοργανώνουν ο Σύλλογος Σκυριανών Αθηνών και ο Τουριστικός Σύλλογος - Δίκτυο Ποιότητας Σκύρου) και τα Αλευρομουτζουρώματα του Γαλαξιδίου (που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογο, η Δημοτική Κοινότητα και ο Σύλλογος Γυναικών Γαλαξιδίου).

Το σύνολο των δράσεων αυτών εντάσσεται στo πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους της Περιφέρειας κι αναμένεται να εκταθεί και σε άλλες περιοχές της Χώρας, πέραν της Αθήνας.