Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
15:40:12

Χαλκίδα

7 Στερεοελλαδίτικα οινοποιεία στη «London Wine Fair»

  • Κατηγορία Αγορά

Επτά Στερεοελλαδίτικες οινοποιητικές επιχειρήσεις συμμετείχαν, με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση (στο 90% του κόστους) της Περιφέρειας, στη Διεθνή Έκθεση Κρασιού «London Wine Fair» η οποία πραγματοποιήθηκε 20 με 22 Μαΐου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Olympia στο Λονδίνο.
Τα stands των Στερεοελλαδιτών οινοποιών στο εθνικό περίπτερο (που βρίσκονταν σε προνομιακή θέση δίπλα από τους χώρους σεμιναρίων και παρουσιάσεων, στο κέντρο της έκθεσης) αποτέλεσαν πόλο έλξης για πλήθος διανομέων, χονδρεμπόρων, αγοραστών, οινογευστών και εκπροσώπων εστιατορίων, οι οποίοι γεύτηκαν τα –αδιαμφισβήτητα, υψηλής ποιότητας- κρασιά και συζήτησαν προοπτικές συνεργασίας.

..................................................................................................................................

Κώστας Γαλάνης (Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας):
«Στόχος της συμμετοχής μας σε διεθνείς εκθέσεις εξειδικευμένου αντικειμένου και κοινού, όπως είναι η London Wine Fair, είναι η περαιτέρω προώθηση των στερεοελλαδίτικων κρασιών και η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των γηγενών ποικιλιών. Όπως έχει αναφέρει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, οι αμπελώνες της Στερεάς Ελλάδας αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της και κάθε τοπική ποικιλία αμπέλου μιλάει την δική της γλώσσα, μέσω της γεύσης και των αρωμάτων του κρασιού που παράγεται από αυτή. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε πλάι στον Στερεοελλαδίτη αμπελουργό και οινοποιό, συμμετέχοντας σε μικρές και μεγάλες δράσεις εξωστρέφειας, ενισχύοντας οικονομικά της επιχειρήσεις που προσπαθούν να αυξήσουν το εξαγωγικό αποτύπωμα τους.»