Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
03:39:45

Χαλκίδα

Πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας στη Βόρεια Εύβοια και φέτος

  • Κατηγορία Αγορά

300 πλήρως επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους 18-30 ετών με επιδότηση μισθών και εισφορών κατά 100%


Έως και την Τρίτη 30 Απριλίου, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας, για 300 πλήρως επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και την ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού δυναμικού από την πληγείσα περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.
Αφορά σε εγγεγραμμένους άνεργους 18-30 ετών, απόφοιτους οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, στους Δήμους Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας.
Διαρκεί 7 μήνες και στους ωφελουμένους θα καταβάλλεται επιδότηση μισθών και εισφορών κατά 100%, δηλαδή, μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό, πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος άδειας.

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που ήδη απασχολούν και με απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας, στο τρίμηνο πριν την υποβολή της αίτησης.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω dypa.gov.gr (eservices).