Παρασκεύη 14 Ιουνίου 2024
06:52:43

Χαλκίδα

Βουρδάνος: Παράταση δύο χρόνων για αντικατάσταση ταξί

  • Κατηγορία Αγορά

Την παράταση αντικατάστασης των επιβατικών δημόσιας χρήσης (ταξί) κατά δυο έτη, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών Δημήτρης Βουρδάνος, με επιστολή του προς την αρμόδια Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου. Το αίτημα υποβάλλεται προς στήριξη των ιδιοκτητών των οχημάτων, επαγγελματικός κλάδος που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις συνεχιζόμενες κακοκαιρίες, την δεκαετή οικονομική κρίση και τις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών των καυσίμων, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

........................................................................................................................

Η επιστολή Βουρδάνου:

«Την τελευταία πενταετία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα καθώς και μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές.
Προσφάτως, οι ισχυρές βροχοπτώσεις- καταιγίδες και οι πλημμύρες- κατολισθήσεις που εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, με την ονομασία «Daniel» & « Elias» μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών, επιβάρυναν την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, κυρίως σε Φθιώτιδα και Εύβοια.
Αποτέλεσμα ήταν, πολλοί Δήμοι της ΠΕ Φθιώτιδας, Μακρακώμης, Στυλίδας, Δομοκού, Λαμιέων, Αμφίκλειας – Ελάτειας (ΔΕ Ελάτειας) και της ΠΕ Εύβοιας, Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, Ιστιαίας-Αιδηψού (ΔΕ Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμισίου και Ωρεών) και Καρύστου (ΔΕ Στυραίων -Δημοτική Κοινότητα Αλμυροποτάμου) να κηρυχθούν σε κατάσταση ΄Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
Εκτός από την μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκύψει, συγχρόνως έχουν προκαλέσει σοβαρά και ανεπανόρθωτα προβλήματα στην τοπική οικονομία και κατ' επέκταση σε όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια και κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Ευβοίας και Φθιώτιδας.
Ένας από αυτούς είναι και οι ιδιοκτήτες Επιβατικών Δημοσίας Χρήσεως (ΕΔΧ)-ΤΑΧΙ οι οποίοι έχοντας περάσει από την δεκαετή οικονομική κρίση, στην περίοδο της πανδημίας και στο σήμερα, με την μεγάλη αύξηση των καυσίμων, βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και κυρίως, αυτοί που εμπίπτουν στις διατάξεις της παρ.5β του άρθρου 89 του ν.4070/2012 (Α΄82).
Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει να πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα και με τη τιμή της ενέργειας στα ύψη, είναι χρέος μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους συμπολίτες- ιδιοκτήτες Επιβατικών Δημοσίας Χρήσεως (ΕΔΧ)-ΤΑΧΙ. Ζητούμε όπως ενσκήψετε στο αίτημά μας να υπάρξει άμεση ανταπόκριση, με παράταση αντικατάστασης των ΕΔΧ οχημάτων τους κατά δύο (2) έτη, δίνοντας πραγματικά ανάσα ζωής στους ανωτέρω επαγγελματίες.»