Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
04:29:01

Χαλκίδα

Με δύο νέα προγράμματα Leader στο ΣΣ ΚΑΠ 2023-27

  • Κατηγορία Αγορά

Ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη τους βρίσκονται πλέον τα δύο νέα Τοπικά Προγράμματα LEADER που θα υλοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας την περίοδο μέχρι και το 2027.

Την περασμένη Παρασκευή (15 Σεπτεμβρίου) ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και βαθμολόγησης των προτάσεων που υπέβαλε η ΑΝΑΠΤΥΗΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε. για την υλοποίηση δύο τοπικών προγραμμάτων LEADER σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της πρόσκλησης που είχε δημοσιεύσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &ι Τροφίμων.

Η θετική αξιολόγηση που έλαβαν και οι δύο προτάσεις δίνει τη δυνατότητα να συνεχιστεί η αναπτυξιακή προσπάθεια που ξεκίνησε την προηγούμενη προγραμματική περίοδο καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Ειδικότερα η προσπάθεια αυτή αφορά
- στην περιοχή της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, η οποία καλύπτει τα διοικητικά όρια των Δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων (πλην της Δημοτικής Ενότητας Χαλκίδας), Διρφύων-Μεσσαπίων, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας & Ιστιαίας-Αιδηψού και έχει πληθυσμό που πλησιάζει τα 110.000 άτομα.
- στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας και Σκύρου, η οποία καλύπτει τα διοικητικά όρια των Δήμων Καρύστου, Κύμης-Αλιβερίου και Σκύρου και έχει πλησθυμό που πλησιάζει τα 44.000 άτομα. Το πρόγραμμα υποβλήθηκε από την Κοινοπραξία των εταιριών Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ- Σκαπάνη ΑΕ-Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου

Ο στόχος και των δύο προγραμμάτων είναι η στήριξη του τοπικού πληθυσμού με δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και βελτίωσης της καθημερινότητας του με κεντρικό άξονα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής παρέμβασης.

Η Διοίκηση της Αναπτυξιακής ευχαριστεί θερμά όλους τους τοπικούς φορείς από τους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού, της κοινωνικής οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και τους υπόλοιπους κλάδους της τοπικής οικονομίας αλλά και όλους τους πολίτες της Εύβοιας και της Σκύρου για τη συνεισφορά τους στην προσπάθεια αυτή.
Επιπλέον, δεσμεύεται για την ταχεία ανταπόκριση της στις διαδικασίες που θα θεσμοθετηθούν ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η υλοποίηση των δύο τοπικών προγραμμάτων που θα ενισχύσουν τις επενδυτικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.