Παρασκεύη 19 Ιουλίου 2024
12:40:38

Χαλκίδα

Ξεκινούν στις 10 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις

  • Κατηγορία Αγορά

Ξεκινάει τη Δευτέρα 10 Ιουλίου (βάσει της νομοθεσίας, τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου) και θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 31 Αυγούστου, η περίοδος των θερινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα και της Χαλκίδας.

..............................................................................................................................................

Βάσει των προβλέψεων του νόμου, την πρώτη Κυριακή της περιόδου των θερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά, ήτοι, στις 16 Ιουλίου.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, τις περασμένες χρονιές (προ και κατά τη διάρκεια της ιδιαιτερότητας του covid-19, των υγειονομικών περιορισμών και των οικονομικών επιπτώσεών του αλλά και μετά), εκτιμούσε ότι «η συγκεκριμένη Κυριακή έχει ελάχιστο εμπορικό ενδιαφέρον και αντ' αυτής πρέπει να προτιμηθεί η διεύρυνση ωραρίου κάποιας άλλης, πιο αποδοτικής και στοχευμένης ημερομηνίας» και κατά συνέπεια δεν υιοθετούσε το άνοιγμα των καταστημάτων τη συγκεκριμένη Κυριακή.
Μέχρι σήμερα θα έχει εκδοθεί ανακοίνωση για τη φετινή του στάση.
Για όσα εμπορικά καταστήματα πάντως ανοίξουν, το πλαίσιο ωραρίου θα μπορεί να καθορίζεται κατά βούληση σε ένα εύρος από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.