Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
17:57:28

Χαλκίδα

Πρόγραμμα προώθησης των βιολογικών προϊόντων

  • Κατηγορία Αγορά

Νέο πρόγραμμα προώθησης των βιολογικών
προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό διακρατικό Πρόγραμμα EUORGJOU (E.U. ORGanic JOUrney) και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετέχουν στις δράσεις του.

Σκοπός του προγράμματος EUORGJOU είναι η προώθηση των βιολογικών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας (ελαιόλαδο, κονσερβολιές, γαλακτοκομικά και μέλι) της Ρουμανίας (γαλακτοκομικά) και της Βουλγαρίας (μέλι) στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κατανάλωσης των βιολογικών προϊόντων, μέσω της προβολής τους σε καταναλωτές και σε επαγγελματίες (σεφ, ειδικοί στη γαστρονομία, δημοσιογράφοι, influencers κλπ.), αλλά και μέσω της βελτίωσης της εικόνας τους.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 36 μήνες και συνολικό προϋπολογισμό 3.187.508 ευρώ. Είναι συγχρηματοδοτούμενο κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 20% από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας.
Λόγω του προσδοκώμενου οφέλους για την τοπική οικονομία και τα παραγόμενα βιολογικά αγροτικά προϊόντα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει να καλύψει οικονομικά τις δράσεις του πρώτου έτους, ούτως ώστε να μπορέσει να εκκινήσει δυναμικά το πρόγραμμα, μέχρι να γίνουν οι πρώτες εισροές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πρώτες δράσεις επικοινωνίας στα Social Media και στα ΜΜΕ βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού, ενώ ήδη οργανώνεται το εκθεσιακό πλάνο στις Ηνωμένες Πολιτείες (BIOFACH AMERICA 21-23/9/ 2023) και στην Αραβική χερσόνησο (BIOFACH SAUDI ARABIA 19-21/11/2023 και Μ.Ε.ΝΟ.P.E. 12-14/12/2023).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την απαραίτητη φόρμα συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4X6YQ3Ztb8Z_6zTiZV6of753GMMArN0tgVX-jDZTE-q6nLw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0  μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου. 

Για περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Αγροδιατροφικής Σύμπραξης (τηλ.: 2221353543 / e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

.............................................................................................................................................

Φάνης Σπανός (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας):
«Στηρίζουμε τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας με το διακρατικό πρόγραμμα EUORGJOU, συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ περίπου και καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει. Στόχος μας είναι η προβολή εξαιρετικών προϊόντων της Στερεοελλαδίτικης γης και τελικά, η ενίσχυση των παραγωγών μας και η τόνωση της τοπικής οικονομίας.»