Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
06:16:54

Χαλκίδα

Κούκουζας: «Εξωστρέφεια με ουσιαστικά αποτελέσματα»

  • Κατηγορία Αγορά

Την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συνβουλίου γνώρισε ο απολογισμός δράσεων και έργων της Περιφερειακής Αρχής για την ενίσχυση και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας κατά το 2022, που παρουσίασε με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητα & Εξωστρέφειας, ο Βαγγέλης Κούκουζας.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης (Πέμπτη 8 Ιουνίου) συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, έδωσε αριθμητικά στοιχεία για συμμετοχή της Περιφέρειας σε 25 εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, σε 3 εξ αυτών με δικό της περίπτερο, ενισχύοντας οικονομικά την παρουσία επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας ως εκθετών, προωθώντας τα προϊόντα τους και υποβοηθώντας τις εξαγωγικές δραστηριότητές τους. Στις 15 εκθέσεις εσωτερικού συμμετείχαν 277 εκθέτες και στις 10 εκθέσεις εξωτερικού συμμετείχαν 74 εκθέτες.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε δράσεις που ξεκινούν από την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών και φθάνουν στο άνοιγμα νέων αγορών και στην υποβοήθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων. Με σταθερό στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ώστε να υπάρξουν ακόμη περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΚΟΥΖΑΣ: «Εξωστρέφεια με αποτελέσματα»

«Οι αναφορές στις δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας, δεν είναι απλά αριθμοί, δεν φτιάχνουν μόνον ένα άθροισμα έργων και δράσεων.
Αποτελούν δυναμικά και ουσιαστικά βήματα εξωστρέφειας. Δείχνουν τον τρόπο, ώστε η Περιφέρειά μας να δίνει περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες και στον επιχειρηματικό κόσμο.
Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, μέσα από την ενίσχυση και την ενδυνάμωση των τοπικών μας επιχειρήσεων, ώστε να γίνονται ακόμα πιο ανταγωνιστικές, ακόμα πιο εξωστρεφείς, να δημιουργούν πλούτο, έσοδα, εισόδημα, νέες θέσεις εργασίας, να κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στις αγορές, αποτελούν το στόχο που έχουμε θέσει και υπηρετούμε.
Σε αυτήν την προσπάθεια ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και στα συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματά της, είναι σημαντική η στήριξη από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και ειδικότερα, από τα στελέχη των ΚΥΕ.
Όπως, ενισχυτική είναι η στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων περιφερειακών συμβούλων, που ενέκριναν και το αντίστοιχο πρόγραμμα δράσεων και έργων που υλοποιείται μέσα στο 2023.
Συνεχίζουμε με καλό σχεδιασμό, δυνατή οργάνωση και πολλή δουλειά, για την υποστήριξη του επιχειρείν και την προσεχή 5ετία.
Σε έναν κοινό αγώνα, με ακόμη περισσότερες μάχες για να κερδίσουμε, με μικρές και μεγάλες νίκες που θα συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε.
Ώστε, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να γίνει ένα μεγάλο «σπίτι» και για τους επιχειρηματίες που εδρεύουν και παράγουν στον τόπο μας.»