Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
05:19:04

Χαλκίδα

Συνέδριο ΕΚΠΑ στα Ψαχνά για «Ενέργεια - Υλικά - Φυσικούς Πόρους»

  • Κατηγορία Αγορά

Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα «Ενέργεια, Υλικά και Φυσικοί Πόροι» [Energy MAterials and NATural rEsources (EMANATE)] διοργανώνεται από το Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Υλικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με την υποστήριξη του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ενέργειας του ΕΚΠΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το διήμερο 11 & 12 Μαΐου.

Πρόκειται για μια επιστημονική εκδήλωση που αφορά στον τομέα της ενέργειας, των υλικών και των φυσικών πόρων υπό το πρίσμα της καινοτομίας και της κυκλικής οικονομίας.

Την Πέμπτη 11 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας στη Χαλκίδα, ειδικοί από τον ακαδημαϊκό χώρο, τη βιομηχανία και τους διοικητικούς οργανισμούς θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο τομέα της ενέργειας, των υλικών και των φυσικών πόρων.
Η διεθνής επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου παρέχει μια πλατφόρμα για τους ερευνητές και τους επαγγελματίες ώστε να ανταλλάξουν ιδέες, να μοιραστούν γνώση και να διερευνήσουν πιθανά πεδία συνεργασίας ώστε να συμβάλουν στο βιώσιμο μέλλον με έμφαση στην έρευνα, τις τεχνολογίες αιχμής και τις αναδυόμενες τάσεις.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά, μεταξύ των επιστημονικών ανακοινώσεων πραγματοποιείται και ειδική ενημερωτική δράση για την Διάβρωση και Προστασία με παρουσιάσεις από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ΔΕΗ και Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης καθώς και λοιπούς φορείς.

Πρόγραμμα διαθέσιμο online: https://conferences.uoa.gr/event/68/page/462 
Ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://conferences.uoa.gr/event/68/  & https://conferences.uoa.gr/e/EMANATE