Παρασκεύη 23 Φεβρουαρίου 2024
06:19:56

Χαλκίδα

Αιτήσεις για 240 επιδοτούμενες θέσεις στη Βόρεια Εύβοια

  • Κατηγορία Αγορά

Ξεκινά σήμερα, Τρίτη 4 Μαρτίου, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 240 ανέργων, ηλικίας 18-30 ετών, με 100% επιδότηση μισθού και εισφορών, σε επιχειρήσεις στους Δήμους Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας 'Αννας.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, ηλικίας 18-30 ετών και στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας, μέσω απόκτησης εμπειρίας και αναβάθμισης των προσόντων τους, καθώς και η ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού δυναμικού από την περιοχή.

Το πρόγραμμα διαρκεί 7 μήνες και στους ωφελούμενους καταβάλλεται μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό, με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει προβεί σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας, στο 3μηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.

Οι επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν (εντάσσονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους), υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω dypa.gov.gr (e-services).