Τρίτη 23 Απριλίου 2024
17:05:47

Χαλκίδα

Νότια Καρυστία: Προσεχώς πεντάστερη!

  • Κατηγορία Αγορά

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Ελληνικό και Ευβοϊκό τουρισμό δίνoυν τα διεθνή κεφάλαια, επενδύοντας σε ξενοδοχειακές μονάδες στη Νότια Καρυστία.

Η επιλογή της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Καρυστίας δεν είναι τυχαία, μιας και θεωρείται από τις πλέον ανεκμετάλλευτες περιοχές της Ελλάδας, με μεγάλο πλεονέκτημα όμως την εγγύτητα και την εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα, είτε οδικώς είτε ακτοπλοϊκώς.
Πλεονέκτημα που αντελήφθησαν ιδιώτες που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγες αγορές ακινήτων και έχουν κατασκευάσει βίλες υψηλών προδιαγραφών στην ευρύτερη περιοχή.
Και που επισημαίνουν πλέον και οι τοπικοί φορείς, που καταβάλλουν το τελευταίο διάστημα προσπάθειες για την ανάδειξη του προορισμού.

ΣΤΟ ΧΕΡΟΜΥΛΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
Η επένδυση της Χερόμυλος Resort για ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλιακή θέση Χερόμυλος, έξω από τους Αγίους Αποστόλους στην πλευρά του Αιγαίου, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανέγερσης..
Αφορά σε ξενοδοχείο κλασσικού τύπου πέντε αστέρων, σε γήπεδο 54 στρεμμάτων, δυναμικότητας 78 δωματίων (61 δίκλινα, 4 δίκλινα για ΑμεΑ, 6 τρίκλινα και 7 βίλες) συνολικά 190 κλινών, με πισίνες, κεντρικό εστιατόριο και bar, χώρους spa και συνεδρίων, γήπεδα τένις και κυκλοφορία σε όλες τις στάθμες μέσω ηλεκτρικών οχημάτων.
H επένδυση υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει 80 νέες θέσεις εργασίας.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Η επένδυση της RSR Eagle Resort, Σαουδαραβικών συμφερόντων, ύψους 200 εκατ. ευρώ στο Πλατανιστό Καρύστου, έχει ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων (fast track) και έχει εγκεκριμένη τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.
Το έργο αφορά στη δημιουργία μίας ολοκληρωμένου τύπου τουριστικής επένδυσης (resort) που σε αξιοποιήσιμη έκταση 768 στρεμμάτων, περιλαμβάνει ζώνη παραθεριστικού χωριού με 750 επιπλωμένες κατοικίες 80-160 τ.μ. (συνολικού εμβαδού 110.902 τ.μ.) και ζώνη 5άστερου ξενοδοχείου 1.100 κλινών (συνολικού εμβαδού 43.580 τ.μ.) και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων (λιμενικές, συνεδριακές, ευεξίας, αθλητικές, άλλες υποστηρικτικές).
H επένδυση υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει 220 νέες θέσεις εργασίας.

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ «ΑΜΑΛΙΑ» ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα στο Μπούρο Καρύστου, προχωρά και επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ από την FMS Properties για τη δημιουργία επίσης πεντάστερου ξενοδοχείου στο «κουφάρι» του παλιού ξενοδοχείου «Αμαλία», το οποίο αγόρασε η εταιρεία από την Εθνική Τράπεζα αντί 1 εκατ. ευρώ.

[ Στη φωτογραφία, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Βαγγέλης Κούκουζας με φόντο το ανεγειρόμενο Χερόμυλος Resort. ]