Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
15:57:59

Χαλκίδα

Με την Περιφέρεια στη GULFOOD στο Ντουμπάι

  • Κατηγορία Αγορά

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση 27η GULFOOD FOOD & HOSPITALITY SHOW, που διεξήχθη από τις 20 έως και τις 24 Φεβρουαρίου στον Εκθεσιακό χώρο World Trade Center, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η έκθεση GULFOOD αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου, συγκεντρώνοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον αγοραστών, καθώς το Ντουμπάι αποτελεί πύλη σε αγορές μεγαλύτερες του 1 δις. καταναλωτών συμπεριλαμβανόμενες αυτές της Μέσης Ανατολής, της Βορείου και Ανατολικής Αφρικής και μεγάλου τμήματος της Ασίας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου - Enterprise Greece, οργάνωσαν με την συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) την επιχειρηματική αποστολή των 6 εταιρειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (οι 4 από την Εύβοια), η κάθε μία εκ των οποίων είναι leader στον τομέα που δραστηριοποιείται, προσφέροντας έτσι στους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες την δυνατότητα να γνωρίσουν τα ποιοτικά προβαλλόμενα στερεοελλαδίτικα προϊόντα.
Στην έκθεση, οι επιχειρηματίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αξιοποίησαν κάθε ευκαιρία προβολής και προώθησης των προϊόντων τους, ενώ παράλληλα είχαν πολυάριθμες εμπορικές επαφές που οδήγησαν στην σύναψη νέων συμφωνιών και στην επικαιροποίηση και ανανέωση παλαιών συμβολαίων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας ανέφερε « η έκθεση GULFOOD 2023 αποτελεί μια σημαντική πύλη εισόδου των στερεοελλαδίτικων προϊόντων σε απαιτητικές και premium αγορές. Με την επιδότηση της συμμετοχής, δίνουμε το κίνητρο στις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε αυτές. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά και για αυτό συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για μια εξωστρεφή περιφερειακή οικονομία.»