Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
16:05:33

Χαλκίδα

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Βόρεια Εύβοια

  • Κατηγορία Αγορά

Πρόγραμμα εκπαίδευσης / υποστήριξης αγροτών της Βόρειας Εύβοιας, με προσανατολισμό στις νέες πρακτικές ευφυούς γεωργίας, υλοποιείται την Πέμπτη 2 Mαρτίου
Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή (ΑΓΣ) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου.

Πραγματοποιείται διαδικτυακά, 6 το απόγευμα με 8 το βράδυ, με εισηγητή τον Δημήτριο Τσουτσουλάκη και θέμα «Επισκέψιμα πολυλειτουργικά αγροκτήματα – διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων σε αγρό/αγρόκτημα», με έμφαση στις καλλιέργειες της ελιάς, της συκιάς και του αμπελιού.
Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν παραδείγματα εκπαιδευτικών δράσεων σε αγρούς/αγροκτήματα και θα αναλυθούν οι τρόποι σύνδεσής τους με την κύρια γεωργική δραστηριότητα.

Προκειμένου να συμμετάσχουν στη συνάντηση, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν το σύνδεσμο https://us06web.zoom.us/j/81774738460?pwd=M1owa3I2Nmc1MEl3SytHL0o1TnRMQT09 (Μeeting ID: 817 7473 8460 / Passcode: V0Uwt0)

Αρχές Μαΐου θα οργανωθεί μια συνάντηση με παραγωγούς της Εύβοιας που ενδιαφέρονται για να αξιοποιήσουν το αγρόκτημά τους με διαφορετικό, εναλλακτικό τρόπο, ως ένα πολυλειτουργικό επισκέψιμο αγρόκτημα.
Η συνάντηση θα έχει θεωρητικό και πρακτικό μέρος (εργαστήριο) όπου θα συν-σχεδιαστεί η αξιοποίηση της περιοχής, με βάση τα αγροκτήματα που θα πάρουν μέρος στο εργαστήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις δράσεις του παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις στη σελίδα του προγράμματος στη fb σελίδα ή επικοινωνήστε με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο 2310492851 (Νίκο Κυριακίδη ή Δημήτρη Μουστάκη) και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.