Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
08:20:14

Χαλκίδα

Παράταση 2ετίας για απόσυρση ταξί στα πυρόπληκτα

  • Κατηγορία Αγορά

Άμεση και θετική ήταν η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών στην παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών & Επικοινωνιών Δημήτρη Βουρδάνου υπέρ των ιδιοκτητών ταξί (επιβατηγών δημόσιας χρήσης) των πυρόπληκτων Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού.

Σε επιστολή του, ο Αντιπεριφερειάρχης ζητούσε την ειδική εξαίρεσή των ιδιοκτητών ταξί της Βόρειας Εύβοιας από την υποχρέωση των επαγγελματιών του κλάδου που έχουν έδρα διοικητικές μονάδες με πληθυσμό λιγότερο από 3.000 κατοίκους, να αποσύρουν από την κυκλοφορία και να αγοράσουν νέο ταξί. Προτείνοντας τροποποίηση της παρ.5β του άρθρου 89 του Ν.4070/12 και παράταση 5ετίας.

Μετά τις συχνές επικοινωνίες με το Υπουργείο, δόθηκε αρμοδίως απάντηση, ότι με εγκύκλιο που θα εκδοθεί μέχρι τέλους Νοεμβρίου, θα δοθεί παράταση 2 ετών.

Δημήτρης Βουρδάνος (αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών)
«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς ένα μεγάλο πρόβλημα από τα πολλά που έχουν προκύψει από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2021, λύθηκε μέσα από συνεργασία και κοινές προσπάθειες Περιφέρειας και Υπουργείου, προς την ίδια κατεύθυνση.
Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική και θετική εξέλιξη για τους ιδιοκτήτες επιβατηγών δημόσιας χρήσης των δύο πυρόπληκτων Δήμων της Βόρειας Εύβοιας, δίνοντας πραγματικά ανάσα ζωής στους ανωτέρω επαγγελματίες.»