Παρασκεύη 01 Δεκεμβρίου 2023
05:44:12

Χαλκίδα

Κυριακή 27 Νοεμβρίου το άνοιγμα καταστημάτων

  • Κατηγορία Αγορά

Ο αρμόδιος Υπουργός και η Κυβέρνηση δεν κάμπτονται από τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου και επιμένουν για άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες, σύμφωνα ακόμη και με την «ευέλικτη» νομοθεσία που ήδη έχει επιβληθεί!

Με δηλώσεις ενδεικτικές των συμφερόντων που εξυπηρετούν, υιοθετούν την επιχειρηματολογία των λίγων ισχυρών ομίλων και αλυσίδων του λιανεμπορίου («την αγορά που επιθυμεί να έχει ανοιχτά καταστήματα της Κυριακές» κατά την περιγραφή Γεωργιάδη), ότι «προκαλείται βλάβη στα συμφέροντά τους, διότι έχουν δύο Κυριακές λιγότερες το χρόνο να λειτουργούν, σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς».

Πάντως, λόγω της κακοκαιρίας που ενέσκηψε, ο αρμόδιος Υπουργός και η Κυβέρνηση αποφάσισαν η ρύθμιση για τα ανοικτά καταστήματα να μεταφερθεί –λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας «Eva»- από την πρώτη στη δεύτερη Κυριακή του μήνα, από τις 6 στις 13 Νοεμβρίου.
Μεταδίδοντας το μήνυμα, ότι στο κράτος που διοικούν, με μια βροχή η αγορά κλείνει!....

Όμως, ήρθε και νέα ανατροπή, αφού δεν είχε προβλεφθεί το εμπόδιο της διεξαγωγής του κλασσικού Μαραθωνίου την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από νωρίς το πρωί που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των καταστημάτων σε όλη την Αττική.
Τελικά, με την τελευταία ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να είναι ανοικτά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.