Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Κύμη, προσελκύοντας νέους στο ναυτικό επάγγελμα

Για το ναυτικό επάγγελμα και τις προοπτικές του ενημερώθηκαν 130 μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Κονιστρών, των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων Κύμης και Κονιστρών.
Η ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε (την περασμένη Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, στην πόλη της Κύμης) με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας, δρ Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και τις εκδόσεις «Ναυτικά Χρονικά» και «isalos.net» και με τη συμμετοχή πέντε πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού και αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος.

Όλοι οι συμμετέχοντες μίλησαν με ζέση στους μαθητές για το ναυτικό επάγγελμα ως επιλογή τρόπου ζωής, ενώ αναφέρθηκαν στις προοπτικές που ανοίγονται με την επιλογή τους αυτή.
Κατόπιν ενημερώθηκαν οι μαθητές για τον τρόπο εισαγωγής τους στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, για το πρόγραμμα σπουδών, το σύστημα εκπαίδευσης, τις δυνατότητες εξέλιξής τους στο ναυτικό επάγγελμα, τις προοπτικές απασχόλησής τους καθώς και για τις δυνατότητες σταδιοδρομίας μέσω των ΕΠΑ.Λ..
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση των μαθητών με τους εν ενεργεία ναυτικούς, πλοιάρχους α', οι οποίοι μετέφεραν με βιωματικό τρόπο στους μαθητές τα της ζωής ενός ναυτικού, τις αρμοδιότητές τους, την καθημερινότητα τους στο πλοίο, τις απολαβές του επαγγέλματος και άλλα πολλά.

Ευχή των διοργανωτών και συμμετεχόντων στην ενημερωτική δράση: «η ναυτομάνα Κύμη να συνεχίσει την μακραίωνή της παράδοση στη ναυτιλία».

 

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.