Σαββάτο 09 Δεκεμβρίου 2023
10:15:20

Χαλκίδα

Αιτήσεις μέσω ΕΣΠΑ για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ

  • Κατηγορία Αγορά

Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12 Αυγούστου τα μεσάνυχτα (ώρα 23:59) η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέσω ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», που αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ για το σχολικό έτος 2021-2022.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνει με τη χρήση των κωδικών taxisnet, στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.
Και που είναι: εργαζόμενες/οι στην Ελλάδα, μισθωτοί πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή αυτοαπασχολούμενες/οι ή με εργόσημο ή άλλες μορφές ευέλικτης απασχόλησης & άνεργες/οι που διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.

Επισημαίνεται ότι: Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021). / Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και οι αιτούντες που είναι ΑμεΑ. / Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων στοιχείων, περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (ΔΟΠΠΑΧ) προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων μέσω ΕΣΠΑ, θα παρέχει τεχνική υποστήριξη έως την Παρασκευή 12 Αυγούστου (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στα γραφεία του (Περιοχή Καμάρες, πλησίον Γηροκομείου), κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας του ΔΟΠΠΑΧ, 22210-20241.