Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
04:55:30

Χαλκίδα

Tα Ευβοϊκά προϊόντα ΠΟΠ στις αγορές ΗΠΑ και Αραβίας

  • Κατηγορία Αγορά

Tα αποξηραμένα σύκα Κύμης και Ταξιάρχη και η κονσερβολιά Ροβιών είναι τα Ευβοϊκά προϊόντα ΠΟΠ που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα «EUnique (Enjoy EUnique experiences from Greece and Cyprus)», που υλοποιεί η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας και στοχεύει στην προώθηση προϊόντων ΠΟΠ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (και της Κύπρου) στις αγορές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας.

Στις δράσεις που καλύπτονται από το πρόγραμμα, περιλαμβάνονται: δωρεάν συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων στις Αραβικές χώρες / αγορά δειγμάτων προϊόντων, μεταφορά και ασφάλιση / σχεδίαση και δημοσίευση διαφημίσεων / δημιουργία διαδραστικής ιστοσελίδας και προβολή στα social media / επιχειρηματικές συναντήσεις (b2b) / δημοσιεύματα / media kits και προωθητικά είδη / δράσεις προβολής εντός hyper/supermarkets και ημέρες δοκιμών / δραστηριότητες σε σχολεία / εκδηλώσεις γευσιγνωσίας / σεμινάρια και εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί καλούνται να συμμετέχουν στις δράσεις του προγράμματος και να συμπληρώσουν το Google Form https://forms.gle/8g6JCioL8i4vucCi6 (Ctrl + κλικ) με τα στοιχεία τους και με προτάσεις τουςς μέχρι και την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας | τηλ.: 2221353543 | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

[ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Επιγραμματικά, το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κατανάλωσης των προϊόντων υπό την προβολή και τη βελτίωση της εικόνας τους. Ομάδες στόχοι είναι τα δίκτυα εισαγωγής, διανομής και Ho.Re.Ca., οι καταναλωτές και οι συντελεστές επηρεασμού των ανωτέρω (επαγγελματίες, σεφ, ειδικοί στη γαστρονομία, δημοσιογράφοι, influencers κ.α.). Οι δε δράσεις του προγράμματος εκτείνονται σε βάθος τριετίας και κάθε χρόνο πραγματοποιείται οικονομικός έλεγχος από πιστοποιημένη εταιρεία auditors.
Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από 01/03/2022, έχει διάρκεια 36 μήνες και συνολικό προϋπολογισμό 1.308.600 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 1.028.078 ευρώ αναλογεί στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδος (συντονιστής εταίρος). Το εν λόγω πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 20% από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας.
Εξαιτίας του μεγάλου προσδοκώμενου οφέλους για την τοπική οικονομία και τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας των προϊόντων ΠΟΠ στη σημαντική αγορά της Αραβικής χερσονήσου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει να καλύψει οικονομικά τις δράσεις του πρώτου έτους ούτως ώστε να μπορέσει να εκκινήσει δυναμικά το πρόγραμμα μέχρι να γίνουν οι πρώτες εισροές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι πρώτες δράσεις επικοινωνίας στα social media και στα ΜΜΕ βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού ενώ ήδη οργανώνονται οι δραστηριότητες στην Αραβική χερσόνησο που θα λάβουν χώρα τον προσεχή Νοέμβριο του 2022. ]