Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
10:20:15

Χαλκίδα

Μαθητικός διαγωνισμός για την επιχειρηματικότητα

  • Κατηγορία Αγορά

Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, συνεργαζόμενα με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε μια κοινή προσπάθεια, διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά τον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας.

Στόχος του διαγωνισμού είναι οι μαθητές της Περιφέρειας να έρθουν σε επαφή με το «επιχειρείν» και να αντιληφθούν, ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει ισχυρές δυνατότητες δημιουργικής ενασχόλησης.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας θεωρώντας ότι μπορεί και οφείλει να συμβάλει ενεργά στην εφαρμογή ενός συστήματος μαθητείας, λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας και του εκπαιδευτικού συστήματος, επενδύει συνειδητά στη διοργάνωση του Μαθητικού Διαγωνισμού, με την πεποίθηση ότι η στενότερη διασύνδεση της εκπαίδευσης με τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας είναι ζητούμενο κρίσιμης σημασίας για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου και υγιούς μοντέλου ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Ο Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας απευθύνεται σε μαθητές ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και Γ΄ Γυμνασίου. Οι εργασίες θα υποβληθούν, μέσω των σχολείων των ενδιαφερομένων, στα κατά τόπους Επιμελητήρια, έως τις 29 Φεβρουαρίου.

Οι 15 επικρατέστερες εργασίες από όλη την Περιφέρεια, μετά την ανάδειξη των 3 καλύτερων εργασιών από κάθε Νομό, θα διαγωνισθούν σε ειδική εκδήλωση παρουσία όλων των ενδιαφερομένων.
Για να είναι μία εργασία επιλέξιμη για βράβευση πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές ενός δομημένου επιχειρηματικού, σχεδίου, ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου. Οι εργασίες μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές αλλά πρέπει να είναι πρωτότυπες και να μην έχουν ήδη δημοσιευθεί.

Περισσότερες πληροφορίες για τον 4ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας, στο portal του Επιμελητηρίου Εύβοιας, καθώς και στα τηλέφωνα. της Υπηρεσίας του Επιμελητηρίου Εύβοιας [22210 22.885 - 22210 23.510 (αρμόδιος Κοκκάλας Νίκος)].