Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
11:07:58

Χαλκίδα

Εκφοβισμός συνδικαλιστών σε πτηνοτροφεία Συρίγου - Κελαϊδίτη

  • Κατηγορία Αγορά

Την εργοδοσία των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων στην περιοχή Πισσώνα, Βοκτάς & Μαζαράκι (Συρίγος) και Κελαϊδίτης & Σκαλέζα (Κελαϊδίτης), καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Ευβοίας.

Παρ' ότι στις 2 Δεκεμβρίου το συνδικάτο κοινοποίησε τα ονόματα των εργαζομένων που εκλέχθηκαν και αποτελούν τη σωματειακή επιτροπή, η εργοδοσία των επιχειρήσεων, την επομένη της απεργίας της Πέμπτης και προφανώς με εκφοβιστική διάθεση, άλλαξε πόστο σε ένα και έθεσε σε υποχρεωτική άδεια άλλα δύο από τα μέλη της επιτροπής.

Εκφοβισμός συνδικαλιστών που έρχεται να προστεθεί στην ανασφάλιστη εργασία, την απλήρωτη δουλειά, τις αδήλωτες υπερωρίες, την εργολαβική εργασία που επικρατεί σε τμήματα με εργαζόμενους για τους οποίους δεν υπάρχει αναρτημένη κατάσταση προσωπικού και οι οποίοι όταν πηγαίνει η Επιθεώρηση Εργασίας, με εντολή της εργοδοσίας, φεύγουν στα χωράφια!...

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Γιάννης Τζαβάρας, ζήτησε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να πάψουν τέτοιου είδους παράνομες εργοδοτικές αυθαιρεσίες.