Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
01:08:27

Χαλκίδα

Έτοιμο το σχέδιο για το Demokritos Growth Hub

  • Κατηγορία Αγορά

Tη μελέτη που αφορά στο επιχειρησιακό σχέδιο για τη λειτουργία του Δημοκρίτου, μελέτη η οποία εκπονήθηκε από τη Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, παρέλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης.
Τη μελέτη παρέδωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ Γιώργος Καββαθάς, παρουσία του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, σε ειδική εκδήλωση, χθες (Τρίτη 12 Οκτωβρίου) στο χώρο του Επιμελητηρίου.
Παρόντες ήταν επίσης, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ & υπεύθυνος του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Δημόκριτος / Demokritos Growth Hub», Σταμάτης Βαρδαρός, συνεργάτες της ΓΣΕΒΕΕ, μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου και ο σύμβουλος Διοίκησης του Επιμελητηρίου, Γιάννης Ζέρβας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε εν συντομία στην ίδρυση και λειτουργία της πρότυπης τότε, Σχολής Μηχανικών «Δημόκριτος». Στη χρυσή εποχή και στον ανεκτίμητο ρόλο της Σχολής στην Τεχνική Εκπαίδευση, στην Τοπική και στην Εθνική Οικονομία. Αναφερόμενος στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας για την αναβίωση της Σχολής, ευχαρίστησε για την συνεργασία και την συμμετοχή τους, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και την ΚΕΕΕ.

Ο προέδρος της ΓΣΕΒΒΕ, τόνισε ότι η παρουσία του κου Χατζηθεοδοσίου, σηματοδοτεί την στήριξη της ΚΕΕΕ στο εγχείρημα αλλά και την γενικότερη στήριξη της στην επιχειρηματικότητα του τόπου, δίνοντας συνέχεια στην πρωτοβουλία που ανέπτυξε πρόσφατα η ΚΕΕΕ για την ανακούφιση των πυρόπληκτων επιχειρήσεων της Βορειας Εύβοιας, μέσω μιας πολύ σημαντικής οικονομικής συνδρομής. Ο Γιώργος Καββαθάς, δήλωσε σίγουρος ότι η αναγέννηση του «Δημοκρίτου» θα συμβάλει στην ευρεία οικονομική αναγέννηση της βαλλόμενης οικονομικά Εύβοιας, όπως συνέβη την διαλυμένη οικονομικά μεταπολεμική περίοδο, μέσα από τη λειτουργία της κραταιάς τότε Σχολής.

Ο προέδρος της ΚΕΕΕ, επικρότησε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας, χαρακτηρίζοντας την ως μια από τις σπουδαιότερες και πλέον εύστοχες που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από ένα Επιμελητήριο για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας του αύριο και ευχαρίστησε τη ΓΣΕΒΕΕ, για την καίρια συμμετοχή της στην προσπάθεια αναβίωσης της Σχολής. Δηλώνοντας ως αυτονόητη την αμέριστη συμπαράσταση της ΚΕΕΕ στην πραγματοποίηση της δράσης ανά πάσα στιγμή αυτή χρειαστεί. Υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι το χρέος της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων σήμερα, η αμέριστη και καθολική στήριξη, όσο ποτέ, του παραγωγικού ιστού της χώρας, σε ένα νέο μοντέλο οικονομίας που δείχνει να επιβάλλεται από την παγκοσμιοποίηση και από τις νέες συνθήκες της σύγχρονης βιομηχανικής επανάστασης.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε κυρίως στο Επιχειρησιακό Σχέδιο επαναλειτουργίας και αξιοποίησης του «Δημόκριτου», σχέδιο του οποίου ήταν υπεύθυνος, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί συμπύκνωση των οραμάτων και των στόχων του Επιμελητηρίου για την αναμόρφωση της κατάρτισης των εργαζομένων και των ανέργων της Εύβοιας, ως βασικότατου μοχλού για την τοπική επιχειρηματική ανάπτυξη, ενός μοχλού σύγχρονης προσέγγισης των προκλήσεων της εποχής».

Η επίσημη παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Δημόκριτος / Demokritos Growth Hub» θα γίνει κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου, την προσεχή Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.