Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
16:30:13

Χαλκίδα

Εκδήλωση στο Προκόπι για την αγιοτόκο Καππαδοκία

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
13 Ιούλιος 2024 20:30

Μουσικο-χοροθεατρική περιήγηση στην αγιοτόκο Καππαδοκία, με το γενικό τίτλο «Πάντα θυμάμαι και πονώ γιαβρί μου... 1924-2024: 100 χρόνια μνήμης - 100 χρόνια προσφυγιάς» πραγματοποιείται το Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 8:30 το βράδυ στην είσοδο του Πάρκου του Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Προκόπι.

Η παράσταση διοργανώνεται από το Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Καππαδοκών «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος» και τη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες».

Συμμετέχουν: Οι Ορχήστρες και οι Χορωδίες της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες» και του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Προσκυνήματος / Οι Χορωδίες του Λαογραφικού Ομίλου «Ευ Ζην», του Πολιτιστικού Συλλόγο Μαντουδίου «Μάκιστος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκού «Άνοιξη», του ΚΑΠΗ Αυλίδας και του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας / Το Χορευτικό του Συλλόγου Καππαδοκών
Μουσική Επιμέλεια: Ανδρέας Σκάνδαλος & Λευτέρης Πνευματικός / Διδασκαλία Χορών: Ελισάβετ Γιασεμάκη / Κείμενα: Γιώργος Αγγέλου / Παρουσίαση: Γιώργος Αγγέλου & Αλέκα Σίδερη.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στο σύνολο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την έλευση του Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και των Καππαδοκών προσφύγων στην Εύβοια.

 
 
 

Powered by iCagenda