Τρίτη 16 Απριλίου 2024
23:11:47

Χαλκίδα

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας στη Χαλκίδα

Κατηγορία
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Ημερομηνία
24 Σεπτέμβριος 2022 00:00

Η διοργάνωση της Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας, μετά από τέσσερα χρόνια, επανέρχεται στη Χαλκίδα.
Η 9η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας πραγματοποιείται στις 23 με 25 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο του Λαού.

Βιοκαλλιεργητές, οικοτέχνες, βιομελισσοκόμοι, κεραμίστες, συνεργατικές και άλλες πρωτοβουλίες, παραγωγοί με οικολογική συνείδηση και διάθεση κοινωνικής προσφοράς, θα βρίσκονται για τρεις ημέρες στο χώρο για να διαθέσουν τα προϊόντα τους (βιολογικό μέλι, πρόπολη, κεραλοιφές, τσίπουρο, βάμματα, σαπούνια, κοσμήματα, ξύλινες δημιουργίες, βότανα, καλλυντικά, όσπρια, κηπευτικά κ.ά.) και να επικοινωνήσουν με τους επισκέπτες.
Παράλληλα πολλοί από αυτούς θα διοργανώσουν σεμινάρια και εργαστήρια για να μεταδώσουν στο κοινό τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Το τριήμερο είναι αφιερωμένο στην οικολογία, την αγρο-οικολογία, τα κοινά αγαθά και την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.
Συλλογικότητες και πολίτες της Εύβοιας θα παρουσιάσουν τους αγώνες ενάντια στην ενεργειακή λαίλαπα που απειλεί υγροτόπους, βουνά, την παραγωγική γη αναδεικνύοντας θετικές πρωτοβουλίες διαφύλαξης του φυσικού πλούτου, ενώ θα συζητηθεί η οικολογική και κοινωνική καταστροφή που συντελείται στη Βόρεια Εύβοια.
Ενώ, καλλιτέχνες και μουσικοί θα πλαισιώσουν τη γιορτή.

«Εάν βρεθείς στο σκοτάδι, άναψε ένα φως»
Στο σημείωμα των διοργανωτών, υπό τον τίτλο «Εάν βρεθείς στο σκοτάδι, άναψε ένα φως», επισημαίνεται:
«Σε μια εποχή που ο κόσμος αλλάζει και το μέλλον μοιάζει εξαιρετικά ρευστό, η γιορτή επιβεβαιώνεται σαν ανάγκη για την στήριξη των ριζικών ανθρώπινων αναγκών, για την επανασύνδεση του ανθρώπου με την φύση, την συλλογική ζωή, την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα.
Στην γιορτή θα συναντηθούμε για να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες που αφορούν στον έλεγχο της τροφής, την καλύτερη διαχείριση της υγείας, τη δημιουργία μιας άμεσης σχέσης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, τη δημοκρατία, θέματα υγιεινής και φροντίδας σε μια προοπτική αυτοοργάνωσης κ.α.»

[ Το πρόγραμμα του τριημέρου αναλυτικά: https://oikogiortievias.blogspot.com/2022/09/9.html ]

 
 
 

Powered by iCagenda