Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:52:03

Χαλκίδα

Τα παιδιά του Εργαστηρίου Τέχνης για το περιβάλλον

Κατηγορία
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Τελευταία Ημερομηνία
30 Σεπτέμβριος 2022 00:00

Η ετήσια έκθεση έργων ζωγραφικής και κεραμικής των Παιδικών Τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, φιλοξενείται στο «Κόκκινο Σπίτι».

Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε την Κυριακή (11 Σεπτεμβρίου), θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα (30 Σεπτεμβρίου).
Και θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, 7 το απόγευμα με 9:30 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο, επιπρόσθετα, 11 το πρωί με 1 μετά το μεσημέρι.

Η έκθεση, έχει τίτλο «Υγιές Περιβάλλον, Βιώσιμη κοινωνία». Όσον αφορά στη θεματική της, σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα αναφέρεται:
«Στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και της Εύβοιας υπάρχουν περιοχές με φυσικό πλούτο πανίδας και χλωρίδας, συνοδευόμενες από μια μεγάλη ιστορία. Σήμερα κινδυνεύουν από παράνομες αμμοληψίες και μπαζώματα, με αποτέλεσμα την καταστροφή του φυσικού τους πλούτου αλλά και του φυσικού τους κάλους. Απειλούνται από φυσικές καταστροφές, όπως τις δασικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια και από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες στο Λήλαντα ποταμό, που τα τελευταία χρόνια πλήττουν με σφοδρότητα την περιοχή μας.»
Έτσι, με «πρωταρχικό στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς», την εκπαιδευτική χρονιά που ολοκληρώθηκε, τα παιδιά περιηγήθηκαν στους τόπους ενδιαφέροντος και έλαβαν τα ανάλογα ερεθίσματα, δούλεψαν στο Εργαστήρι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους να εκφράσουν αυτές τις προσεγγίσεις και δημιούργησαν τα δικά τους έργα.

[ Τα έργα των παιδιών εκτίθενται δημόσια και πάλι, μετά από 3 χρόνια υγειονομικών περιορισμών.
Σε μία έκθεση (που στήθηκε από τις δασκάλες Μαρία Χρυσού, Μαρία Τάρλα, Μίνα Κουζούνη, Μαλαματένια Μπουντρή και τους δασκάλους Κώστα Μίχαλο και Παναγιώτη Καλογιάννη) αντάξια της παράδοσης των σαράντα τριών χρόνων ιστορίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας!
Υπεύθυνη για τις ξεναγήσεις σχολείων είναι η αντιπρόεδρος του Εργαστηρίου, Βασιλική Λοβέρδου (τηλ. 6974826278). ]

 
 
 

Powered by iCagenda