Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
20:04:17

Χαλκίδα

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη στη Χαλκίδα

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
18 Αύγουστος 2022 21:00

Η σπαρακτική «Μήδεια» του Ευριπίδη παρουσιάζεται την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστης Μακρής», στο Πάρκο Λαού, στη Χαλκίδα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Στη «Μήδεια», ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της όχι απλώς για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά κυρίως για να τα σώσει από τα χέρια των εχθρών της, για να μην επιτρέψει στην εξουσία να τα δολοφονήσει. Γι' αυτό ο Ευριπίδης –παρά την αποτρόπαια πράξη της- στο τέλος, αντί να την τιμωρήσει, την αποθεώνει.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ
Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, όπως τη διασκεύασαν και την φαντάστηκαν oι συνσκηνοθέτες της Αιμίλιος Χειλάκης και Μανώλης Δούνιας, ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Η Αθηνά Μαξίμου (στον ομώνυμο ρόλο), ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Αναστάσης Ροϊλός αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου.
Στο Χορό συναντάμε δύο κορυφαίες, τη Γιώτα Νέγκα και τη Μυρτώ Αλικάκη. Οι δύο κορυφαίες μεταξύ των άλλων ηθοποιών και χορευτών: Πετρίνα Γιαννάκου, Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Γιώργος Ζυγούρης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Μπούτσικος, Γιώργος Νούσης, Δάφνη Σταθάτου.
Το εμβληματικό έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη ζωντανή μουσική και διδασκαλία του –και επί σκηνής- Δημήτρη Καμαρωτού.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, την κίνηση επιμελείται η Πατρίσια Απέργη και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος.
Την ομάδα των συντελεστών, συμπληρώνουν: Λογοθεραπεία - Αγωγή Λόγου: Ηλίας Παπαθανασίου / Βοηθός Σκηνοθετών: Νίκος Τσιμάρας / Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Δάφνη-Χρυσή Φωτεινάτου / Βοηθός Χορογράφου: Εμμανουέλα Σακελλάρη / Μακιγιάζ: Σίσσυ Πετροπούλου / Διεύθυνση παραγωγής: Έφη Πανουργιά / Εκτέλεση παραγωγής: Γιάννης Κουλούρης

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 20 ευρώ
Μειωμένο (ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι, άνω των 65): 17 ευρώ
Προπώληση: από 17 ευρώ, viva.gr & θερινό cine Rex

 
 
 

Powered by iCagenda