Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
18:27:40

Χαλκίδα

Ιστορικό μυθιστόρημα με αφετηρία την Αρτάκη Κυζίκου

Κατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
29 Ιούλιος 2022 20:00

Το Παράρτημα Νέας Αρτάκης της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας και οι εκδόσεις «Κύζικος» παρουσιάζουν το ιστορικό μυθιστόρημα της Μαρίας Μπουρνέλη-Ρίζου «Κοραλία», την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ στον «Ζέφυρο», στη Νέα Αρτάκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο φιλόλογος - επίτιμος σχολικός σύμβουλος, Άγγελος Μαντάς ενώ σύντομες παρεμβάσεις θα γίνουν από τη συγγραφέα και εκπρόσωπο των εκδόσεων. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Λώρα Αγγέλου, Έφη Ιωσήφ και Νατάσσα Χαρίτου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ρούλα Ματζάνα.

[ Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Στην Αρτάκη Κυζίκου λίγα χρόνια πριν τη Μικρασιατική καταστροφή δύο νέα παιδιά, ο Γιάννος και η Κοραλία, ερωτεύονται και κάνουν όνειρα για το μέλλον, το οποίο στα αθώα μάτια τους διαγράφεται ευοίωνο. Οι πολιτικές εξελίξεις όμως, τα στρατιωτικά γεγονότα στη Μικρά Ασία και οι διωγμοί των Χριστιανικών πληθυσμών, αλλάζουν τα σχέδια των δύο νέων. Η Κοραλία με την οικογένειά της φεύγουν για τη μητρόπολη Ελλάδα πριν τις μαύρες μέρες του μεγάλου διωγμού. Έτσι ο Γιάννος από τη μια χάνει τον έρωτα της ζωής του και από την άλλη βιώνει της φρικαλεότητες με την εισβολή των τσετών στην Αρτάκη. Ως εκ θαύματος θα γλιτώσει και θα κάνει μια νέα αρχή βασισμένος στις γνώσεις και την εργατικότητά του. Με το πέρασμα του χρόνου θα καταφέρει να χτίσει μια αυτοκρατορία. Οι αναμνήσεις του, κλεισμένες σε ένα ασημένιο κουτί, θα του κρατούν συντροφιά μέχρι τη στιγμή που... ]

 
 
 

Powered by iCagenda