Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
21:15:13

Χαλκίδα

«Σκοτεινή πλευρά της Μνήμης - Η Προκυμαία»

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
7 Σεπτέμβριος 2022 00:00

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού ««Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», με την οργανωτική ευθύνη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:

• 7 & 8 Σεπτεμβρίου | Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»
«Σκοτεινή πλευρά της Μνήμης - Η Προκυμαία» | Μουσική παράσταση πολυμέσων
«Σηματωρός» Πολιτιστική

Μια μουσική παράσταση πολυμέσων για το συλλογικό τραύμα της Μικρασιατικής καταστροφής και για την διττή υπόσταση της ρίζας μας. Δομείται πάνω σε μαρτυρίες ανωνύμων πρωταγωνιστών του ιστορικού χρόνου, που στην παράσταση εκφέρονται από ένα αθέατο πρόσωπο.
Ψηφίδες ζώσας μνήμης, σταχυολογημένες απ' την ιερή δεξαμενή των τεθνεώτων, στάζουν την ευλογία τους στο σήμερα, υφαίνοντας το έδαφος που πάνω του κάθε πληγή γιορτάζει και γιατρεύεται. Η ζώσα ρίζα της καταστροφής βλασταίνει υπόγεια στο σώμα της Ελλάδας, θεμελιώνοντας μια Μικρασία πιο πραγματική απ' την πραγματική.
Όλα εγκαταλείπονται στον ωκεανό του αναπότρεπτου, μεταμορφώνοντας το πλήθος των ανέστιων σε σύμβολο διεθνικό. Νησίδα παρηγορίας η Μουσική, ένας υπαινιγμός της μέσα Πατρίδας προς την οποία οι πρόσφυγες αδιαλείπτως πορεύονται.

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν, με απαραίτητη την προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στο μουσείο.

 
 
 

Powered by iCagenda