Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
16:32:51

Χαλκίδα

Η κάρα του Οσίου Δαυίδ στο ναό της Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης

Κατηγορία
ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Τελευταία Ημερομηνία
10 Ιούλιος 2022 00:00

Η Κάρα του Οσίου Δαυίδ, από την ομώνυμη Μονή στις Ροβιές, έρχεται για μια ακόμη φορά στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Η υποδοχή της θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Ναό Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης, όπου και θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 10:30 το πρωί.

Το πρόγραμμα των εκκλησιαστικών ακολουθιών των ημερών, έχει ως εξής:
Παρασκευή 8 Ιουλίου, 7 το απόγευμα: υποδοχή της Κάρας και εν συνεχεία αγρυπνία (εσπερινός, αρτοκλασία, παράκληση, όρθρος, λειτουργία) και διανομή ευλογημένου φαγητού
Σάββατο 9 Ιουλίου, 7 το πρωί: όρθρος και λειτουργία / 11:30 το πρωί: παράκληση στον Όσιο Δαυίδ & ευχέλαιο / 7 το απόγευμα: εσπερινός
Κυριακή 10 Ιουλίου, 7 το πρωί: όρθρος και λειτουργία

Ο ναός θα παραμένει ανοιχτός προκειμένου οι πιστοί να προσκυνήσουν την Κάρα του Οσίου Δαυίδ: την Παρασκευή, από την υποδοχή έως τις 10 το βράδυ, το Σάββατο, από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και την Κυριακή, από τις 7 το πρωί έως και την αναχώρησή της.

 
 
 

Powered by iCagenda