Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
23:05:38

Χαλκίδα

Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης στο Πευκί για 3η συνεχή χρονιά

Κατηγορία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ημερομηνία
3 Ιούλιος 2022 08:15

Η ιστορική αθλητική διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά στο Πευκί, από την Παρασκευή, 1 έως και την Κυριακή, 3 Ιουλίου.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης αποτελεί διοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΟΣ
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης αποτελεί την αναβίωση, ύστερα από 2.500 χρόνια, της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής και παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κολυμπήσουν πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής ναυμαχίας του Αρτεμισίου
Και να ακολουθήσουν το ιστορικό παράδειγμα-κατόρθωμα του Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας, των πρώτων κολυμβητών υπεραποστάσεων (σύμφωνα με τον Ηρόδοτο και άλλους ιστορικούς), που βοήθησαν τις Ελληνικές δυνάμεις εναντίον του Περσικού στόλου.
Οι κολυμβητές θα καλύψουν 80 στάδια (μονάδα μέτρησης μήκους που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες, που αντιστοιχεί σε 182,18 μ.) δηλ. 14,5 χλμ.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 2 Ιουλίου
8:15 το πρωί / η αυθεντική διαδρομή «Σκυλλίας & Ύδνα» των 14,5 χλμ.
10 το πρωί / η διαδρομή των 5 χλμ.
4 το απόγευμα / η διαδρομή των 3 χλμ.
Κυριακή 3 Ιουλίου
8:15 το πρωί / η διαδρομή των 10 χλμ.
9:30 το πρωί / η παιδική διαδρομή των 500 μ.
9:30 το πρωί / η διαδρομή του 1,5 χλμ.
[Οι διαδρομές πλην της αυθεντικής, έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την παραλία Πευκί]

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
H ιστορικότερη κολυμβητική διαδρομή θα υποδεχτεί για 3η συνεχή χρονιά στο Πευκί, ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές, πολλοί από αυτούς με διακρίσεις, από όλο τον κόσμο.
Ξεχωριστές θα είναι οι συμμετοχές 3 International Marathon Swimming Hall of Famers: ο Βούλγαρος Ολυμπιονίκης Petar Stoychev, ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος του ρεκόρ στη Μάγχη, Christof Wandratsch η Αγγλίδα Kate Steels, Woman of the Year 2021 στα WOWSA Awards.
Από τη χώρα μας: η παγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters, Βίκυ Κουβέλη, η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος, που έχει διασχίσει 2 φορές τη Μάγχη, Σοφία Ψιλόλιγνου, ο μαραθώνιος κολυμβητής της Μάγχης, Γιάννης Κωτσιόπουλος καθώς και πρωταθλητές όπως οι Στελλίνα Απλαντή, Ηλέκτρα Λεμπλ, Δημήτρης Νέγρης, Παναγιώτης Μπολάνος, Γιώργος Σκοτάδης, Όλγα Ντάλλα κ.α.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η διοργάνωση πραγματοποιείται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύβησης (FINA). Παράλληλα ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης θα φροντίσει και φέτος τους συμμετέχοντες, παρέχοντας σε όλους σωσίβιο ασφαλείας καθώς είναι υποχρεωτική η χρήση του από ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές. Για κάθε συμμετέχοντα στις διαδρομές των 14,5χλμ και 10χλμ θα υπάρχει συνοδευτικό σκάφος, το οποίο περιλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολλές παράλληλες δράσεις:
- δυνατότητα μαθήματος στις βασικές τεχνικές του καγιάκ ανοικτής θαλάσσης, εξοικείωση με τα σκάφη στη στεριά και κατόπιν κωπηλασία στα στενά του Αρτεμισίου, με την πιστοποιημένη και έμπειρη ομάδα του South Evian Gulf team
- έκθεση τοπικών προϊόντων διατροφής και γευσιγνωσία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή
- συναυλία του συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Θανάση Πολυκανδριώτη (από το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στη Βόρεια Εύβοια), την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα
- συναυλία από τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, το Σάββατο 2 Ιουλίου το βράδυ

 
 
 

Powered by iCagenda