Παρασκεύη 01 Δεκεμβρίου 2023
04:22:52

Χαλκίδα

Οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» έρχονται Χαλκίδα

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
18 Ιούλιος 2022 21:30

Η πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών (η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία), η κωμωδία «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» παρουσιάζεται στη Χαλκίδα, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστης Μακρής» στο Πάρκο Λαού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Το δίδυμο των επιτυχιών, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την ξεκαρδιστική κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012.
Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων, κατά τρόπο που οδήγησε τον καταξιωμένο κριτικό Κώστα Γεωργουσόπουλο, να το κατατάξει δίπλα στους μεγάλους της ελληνικής κωμωδίας, τους Σακελλάριο –Γιαννακόπουλο, Τσιφόρο – Πολύβιο και Πρετεντέρη –Γιαλαμά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι το οποίο ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν να είναι λυμένα ζώντας στο περιβάλλον της νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρό τους είναι ένα: να δουν την μοναχοκόρη τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό! Σχεδόν δίπλα από το σπίτι τους μένει η Πωλίνα, η αδερφή της Πένης και ο άντρας της, ο Βασίλης, σε αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή, τον Άλφερντ, τον οποίο γνώρισε στο Λονδίνο. Οι γονείς της Λίζας αλλά και οι θείοι της ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν τον όμορφο και ευγενικό νεαρό. Γρήγορα, όμως, θα πέσουν από τα σύννεφα όταν θα μάθουν ότι ο Άλφερντ δεν είναι Άγγλος, αλλά Αλβανός!.....

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο: Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης
Σκηνικά: Λία Ασβεστά / Κοστούμια : Έβελυν Σιούπη

Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ντανιέλ Νούρκα και ο Πάνος Σταθακόπουλος

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος: 20 ευρώ
Μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, άνω 65 ετών): 15 ευρώ
Προπώληση: από 15 ευρώ / viva.gr & θερινό Σινέ Rex (τηλ. 2221351142)

 

 

 
 
 

Powered by iCagenda