Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
20:02:10

Χαλκίδα

«Γέφυρες της Μουσικής» με παραδοσιακούς σκοπούς

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
10 Ιούλιος 2022 21:00

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το πρόγραμμα «Οι Γέφυρες της Μουσικής», ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Βόρεια Εύβοια με εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στην Αγία Άννα, τη Λίμνη και το Πευκί, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το τριήμερο Παρασκευή, 8 με Κυριακή, 10 Ιουλίου, διοργανώνεται το Φεστιβάλ «Οι μουσικές του κόσμου: Η ανανέωση της παράδοσης, η αναγέννηση της φύσης».
Μια γιορτή, μια συνάντηση πολιτισμών, με την παράδοση να συνυπάρχει αρμονικά με την τζαζ, τη ροκ, την έθνικ και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Συμμετέχουν σχήματα που προσεγγίζουν με καινοτόμο τρόπο τις προφορικές μουσικές παραδόσεις.
Την τρίτη –και τελευταία- ημέρα του Φεστιβάλ:

• Κυριακή 10 Ιουλίου, Αγία Άννα, Γυμνάσιο–Λύκειο, 9 το βράδυ
Μουσικοχορευτική παράσταση.
Συμμετέχουν η Ορχήστρα – Χορωδία «Ιωνία» της Νέας Ιωνίας Βόλου και τα Χορευτικά Συγκροτήματα «Νηλεύς» της Αγίας Άννας και «Το Λύμνι» της Λίμνης, που θα παρουσιάσουν ελληνικούς χορούς και σκοπούς από τη Σμύρνη μέχρι την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα.
Στα 17 χρόνια της καλλιτεχνικής πορείας της, η «Ιωνία», με το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο της, έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με γνωστούς ερμηνευτές. Τα μέλη της, εγγόνια, δισέγγονα και απόγονοι προσφύγων της μικρασιάτικης τραγωδίας κουβαλούν στον γενετικό τους κώδικα το βίωμα του ξεριζωμού και της απώλειας αλλά και της νικηφόρας απόφασης για επιβίωση και μετασχηματισμού όλων των δύσκολων εμπειριών σε πεδίο δημιουργίας και αναγέννησης.
[ Ορχήστρα - Χορωδία «Ιωνία»:
Σολίστ: Θοδωρής Κοτονιάς
Μουσικοί: Σταύρος Κουσκουρίδας (κλαρίνο), Νίκος Μούτσελος (γκάιντα, νέι, καβάλι), Δημήτρης Δεμελής (βιολί), Γιώργος Διαμαντόπουλος (κανονάκι), Δημήτρης Μαμούρης (ούτι), Χρυσόστομος Χατζηγεωργίου (ακορντεόν), Δημήτρης Χατζηγεωργίου (σαντούρι), Θανάσης Μπασδάνης (μαντολίνο), Αντώνης Βούλγαρης (λαούτο), Στέφανος Κωστόπουλος (κιθάρα), Γιώργος Χαρίτος (κοντραμπάσο), Κασσιανή Αμυγδαλίτση (πιάνο), Νικόλαος Μυλωνάς (νταούλι), Νεκτάριος Δεμελής (παραδοσιακά κρουστά).
Μαέστρος Χορωδίας: Κορνηλία Φραγκογιάννη
Καλλιτεχνικός διευθυντής: Νεκτάριος Δεμελής ]

 
 
 

Powered by iCagenda