Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
15:42:31

Χαλκίδα

«Γέφυρες της Μουσικής» με τους Babo Koro

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
11 Ιούλιος 2022 21:00

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το πρόγραμμα «Οι Γέφυρες της Μουσικής», ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Βόρεια Εύβοια με εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στην Αγία Άννα, τη Λίμνη και το Πευκί, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το τριήμερο Παρασκευή, 8 με Κυριακή, 10 Ιουλίου, διοργανώνεται το Φεστιβάλ «Οι μουσικές του κόσμου: Η ανανέωση της παράδοσης, η αναγέννηση της φύσης».
Μια γιορτή, μια συνάντηση πολιτισμών, με την παράδοση να συνυπάρχει αρμονικά με την τζαζ, τη ροκ, την έθνικ και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Συμμετέχουν σχήματα που προσεγγίζουν με καινοτόμο τρόπο τις προφορικές μουσικές παραδόσεις.
Τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ:

• Σάββατο 9 Ιουλίου, Αγία Άννα, Γυμνάσιο–Λύκειο, 9 το βράδυ
Συναυλία
του συγκροτήματος Babo Koro
Στo πολύχρωμο μουσικό υφάδι του συγκροτήματος Babo Koro μπλέκονται η παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, οι φωνές της Μεσογείου, τα βαλκανικά ποικίλματα και πολυφωνίες, η αίσθηση του σουίνγκ, η τσιγγάνικη περιπλάνηση, η ροκ αμεσότητα, η λαϊκή απλότητα, η μοντέρνα εναρμόνιση και οι πολυρυθμίες. Με τους στίχους τους, ένα επίκαιρο παραδοσιακό αφήγημα που εξυμνεί τα ανθρώπινα πάθη.
Οι Babo Koro αποτελούνται από τους: Δημήτρη Αναστασίου (βιολί), Κώστα Νικολόπουλο (ακορντεόν), Σωτήρη Τσακανίκα (κιθάρα, φωνή), Αντιγόνη Μπασακάρου (φωνή), Αποστόλη Μπουρνιά (κρουστά), Χρήστο Κυριαζή (σαξόφωνο) και Θοδωρή Σκόνδρα (κοντραμπάσο).

 
 
 

Powered by iCagenda