Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:04:26

Χαλκίδα

«Γέφυρες της Μουσικής» με χάλκινα πνευστά και τζαζ

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
8 Ιούλιος 2022 21:00

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το πρόγραμμα «Οι Γέφυρες της Μουσικής», ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Βόρεια Εύβοια με εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στην Αγία Άννα, τη Λίμνη και το Πευκί, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το τριήμερο Παρασκευή, 8 με Κυριακή, 10 Ιουλίου, διοργανώνεται το Φεστιβάλ «Οι μουσικές του κόσμου: Η ανανέωση της παράδοσης, η αναγέννηση της φύσης».
Μια γιορτή, μια συνάντηση πολιτισμών, με την παράδοση να συνυπάρχει αρμονικά με την τζαζ, τη ροκ, την έθνικ και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Συμμετέχουν σχήματα που προσεγγίζουν με καινοτόμο τρόπο τις προφορικές μουσικές παραδόσεις.
Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ:

• Παρασκευή 8 Ιουλίου, Λίμνη, «Σκάλα», 9 το βράδυ
Τα Χάλκινα Πνευστά της Κοζάνης και η τζαζ - Μανώλης Κουτσουνάνος
Ο Μανώλης Κουτσουνάνος, τέσσερις παραδοσιακοί μουσικοί και τέσσερις τζαζ ερμηνευτές μεταφέρουν στο κοινό την απογειωτική ενέργεια της μουσικής της Μακεδονίας μέσα από τον εμπλουτισμό της από την τζαζ.
Σε ένα μουσικό ταξίδι ανάγκης και επιθυμίας να ενωθούν δύο κόσμοι, τα παραδοσιακά ακούσματα των παιδικών χρόνων του καλλιτέχνη και οι βιωματικές παραστάσεις που τα συνοδεύουν, με την τζαζ, που δίνει ένα απεριόριστο πεδίο προσωπικής έκφρασης.
Μαζί με τον Μανώλη Κουτσουνάνο (νταούλι, τύμπανα) συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Γιώργος Τζούκας (πιάνο), Θοδωρής Κότσιφας (κιθάρα), Γιάννης Οικονομίδης (τρομπέτα), Φώτης Τσιοτίκας (κλαρίνο), Μιχάλης Γκατζιούρας (τρομπέτα), Νίκος Καρδογιάννης (τρομπόνι), Σωτήρης Κουτσουνάνος (τύμπανα). Στον ήχο, ο Σάκης Στεφανίδης.

 
 
 

Powered by iCagenda