Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
05:32:46

Χαλκίδα

Τα «λάχανα και χάχανα» μας δείχνουν τον καλό τους εαυτό…

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
19 Ιούνιος 2022 21:00

Η Παιδική Σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει το νέο μιούζικαλ για παιδιά του Τάσου Ιωαννίδη «Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου Εαυτός», την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Ορ. Μακρής» στο Πάρκο Λαού στη Χαλκίδα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Πρόκειται για ένα ακόμη έργο στη σειρά «Λάχανα και Χάχανα», μετά τα «24 τραγούδια από το βιβλίο Γλώσσας της Α' Δημοτικού», την «Προπαίδεια σε τραγούδια», το «Οι ρυθμοί κι οι Αριθμοί», τις «Τραγουδοτσουλήθρες», τα «Χριστουγεννιάτικα», τα «Νανουρίσματα για 4 Εποχές» και τη « Γραμματική σε τραγούδια».

Το έργο «Ο Καλός μου Εαυτός» πραγματεύεται με απλό και άμεσο τρόπο τις έννοιες της «αυταγάπης», της «αυτεπάρκειας», της «αυτοεκτίμησης», των θετικών σκέψεων και προτείνει παιγνιώδεις τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων.
Ο Πίπης, ο Μαθητευόμενος Νεράιδος, μαζί με τον Ατσίδα, την Χαχανένια και τον Λαχανίδα μας ταξιδεύουν σε ένα «ολιγοπάτητο» μονοπάτι αναζήτησης του καλού μας εαυτού, μέσω μίας πρωτότυπης ιστορίας με μουσικές στάσεις στα πιο αγαπημένα τραγούδια της σειράς «Λάχανα και Χάχανα», καθώς και ολοκαίνουρια τραγούδια και χαρούμενα παιχνιδοτράγουδα, γεμάτα χιούμορ και καλοσύνη.
Η μέθοδος «Τραγουδώ και Μαθαίνω», θα γίνει το μαγικό κλειδί. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι με την τέχνη σαν όχημα και ιδιαίτερα με το τραγούδι, η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιχνίδι! Θα καταφέρουν άραγε να πείσουν και τους μεγάλους;

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική Εππιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης – Τάσος Ιωαννίδης
Μουσική – Κείμενο: Τάσος Ιωαννίδης
Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη, Τάσος Ιωαννίδης, Κώστας Κολοβός & Βιβλίο Γλώσσας Α' Δημοτικού (συγγραφείς: Ελένη Καραντζόλα Καλλιόπη Κύρδη, Τατιάνα Σπανέλλη, Θεοδώρα Τσιαγκάνη)
Ενορχήστρωση: Κώστας Γανωσέλης & Σταύρος Καρτάκης
Χορογραφίες: Χριστίνα Μπίτου
Σκηνικά - Κουστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Εικαστική Επιμέλεια Σκηνικών: Θανάσης Κόκκας
Εικονογράφηση: Βανέσα Ιωάννου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Ψυχράμη, Λυδία Σγουράκη, Γιώργος - Αιμιλιανός Σταυρινός, Γιάννης Τσότσος, Αλέξανδρος Ζουγανέλης και
Χριστίνα Μπίτου
Μουσικοί: Γιώργος - Αιμιλιανός Σταυρινός (πιάνο – κρουστά), Γιάννης Τσότσος (κιθάρα), Αλέξανδρος Ζουγανέλης (σαξόφωνο – φλάουτο)

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένη τιμή εισιτηρίου / άνεργοι, πολύτεκνοι, group άνω των 20 ατόμων: 8 ευρώ
Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr (opens in a new tab): 10 ευρώ

 
 
 

Powered by iCagenda