Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
12:53:00

Χαλκίδα

Evia Island Regatta και το 2022

Κατηγορία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ημερομηνία
25 Ιούλιος 2022 00:00

Από τις 23 έως και τις 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η -4η κατά σειρά- «Evia Island Regatta».

Και φέτος, η διοργάνωση, που έχει ενταχθεί στο Αγωνιστικό Ημερολόγιο 2022 της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έχει σημανθεί ως διεθνής.

Ο αγώνας (ο οποίος διεξήχθη για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2019) αποτελεί πρωτοβουλία που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Εύβοιας και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας.

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνα ανοικτής θάλασσας «Evia Island Regatta 2022» θα επισκεφθεί λιμάνια της Νότιας και Κεντρικής Εύβοιας με στόχο την ανάδειξη της Εύβοιας ως ιδανικό τουριστικό ιστιοπλοϊκό προορισμό για όλο το χρόνο, την ενίσχυση της τουριστικής και πολιτιστικής της ταυτότητας καθώς και την ανάδειξη των μοναδικών τοπικών προϊόντων της μέσα από τον υπέροχο κόσμο της ιστιοπλοΐας.

Oι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στο Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο (μία από τις πέντε στον Κόλπο των Πεταλιών), με την εκκίνηση του αγώνα να δίνεται στην Κάρυστο και ο τερματισμός στη Χαλκίδα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:
- Σάββατο 23 Ιουλίου / 1η ιστιοδρομία / αγώνας coastal
- Κυριακή 24 Ιουλίου / 2η ιστιοδρομία / αγώνας offshore παλινδρομικός στη διαδρομή Κάρυστος – νησίδα Φούντι (του συμπλέγματος των Πεταλιών) – Κάρυστος
- Τρίτη 26 Ιουλίου / 3η ιστιοδρομία / αγώνας offshore από την Κάρυστο με προορισμό τον Κάραβο Αλιβερίου
- Πέμπτη 28 Ιουλίου / 4η ιστιοδρομία / αγώνας offshore από τον Κάραβο Αλιβερίου με προορισμό τη Χαλκίδα
- Σάββατο 30 Ιουλίου / 4η ιστιοδρομία / αγώνας windward/leeward (όρτσα/πρύμα) για τα σκάφη κλάσης Performance και coastal για τα σκάφη κλάσης Sport, στο στίβο της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου

 
 
 

Powered by iCagenda