Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
04:34:25

Χαλκίδα

Τα Μουσεία γιορτάζουν με δράσεις και ελεύθερη είσοδο

Κατηγορία
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ημερομηνία
18 Μάιος 2022 00:00

Tην Τετάρτη 18 Μαΐου τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικές Συλλογές αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας, όπως και ολόκληρης της χώρας, λειτουργούν με ελεύθερη είσοδο, γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Φέτος, το θέμα που επιλέχτηκε και αφορά στα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία είναι «η δύναμη των μουσείων» ως φορέων κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.
Τα Μουσεία, εκτός από την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας σε κομβικά σημεία επικοινωνίας και ανάπτυξης συνεργασιών, σε δίκτυα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών. Διαφυλάσσοντας με σεβασμό την ιστορική μνήμη και την παράδοση, αναζητούν νέους προσανατολισμούς για να εμπνεύσουν τον σύγχρονο άνθρωπο και να υπηρετήσουν τις ανάγκες του. Στο πλαίσιο αυτό, τα Μουσεία με τις πολύπλευρες δράσεις τους προσπαθούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και να επιτύχουν τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ κληρονομιάς και καινοτομίας συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18 Μαΐου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων έχει προγραμματίσει:

α) δύο διαδικτυακές δράσεις μέσα από τη σελίδα στο Facebook: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» / Archaeological Museum of Chalkis «Arethousa»

- στις 12 το μεσημέρι / Παρουσίαση των ψηφιακών και πολυμεσικών εφαρμογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας «Αρέθουσα»
Μέσα από τη σελίδα στο Facebook: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» / Archaeological Museum of Chalkis «Arethousa» / στις

- στη 1 μετά το μεσημέρι / παρουσίαση του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας (επί της Ελ. Βενιζέλου), του Αρχαιολογικού Μουσείου Σκύρου και της Αρχαιολογικής Συλλογής Λίμνης, μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών και των εκθέσεων αρχαιοτήτων τους

β) δύο δράσεις με φυσική παρουσία

- Γνωρίζοντας το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»
Περιήγηση και παρουσίαση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» από αρχαιολόγο σε ολιγομελείς ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2221022402 (εσωτ. 1029 & 1035)

- Περιήγηση στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας
Περιήγηση και παρουσίαση του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας (Οδ. Βενιζέλου) από αρχαιολόγο σε ολιγομελείς ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2221022402 (εσωτ. 1029 & 1035).

 
 
 

Powered by iCagenda