Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
22:46:03

Χαλκίδα

babis banner-02

Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση σχολείων στη Βόρεια Εύβοια

Κατηγορία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ημερομηνία
19 Μάιος 2022 18:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχειρούμενη υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων των περιοχών Αγίου, Αιδηψού, Γιάλτρων, Ελληνικών και Ωρεών και του Νηπιαγωγείου Ωρεών, στη Βόρεια Εύβοια.

Η συγκέντρωση διοργανώνεται από τους Συλλόγους Γονέων των σχολικών μονάδων, την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της Ιστιαίας..

Με σύνθημα «Η Βόρεια Εύβοια αιμορραγεί, μας αφορά όλους» οι γονείς ζητούν την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας στο αίτημά τους, να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία με τη μείωση των εκπαιδευτικών κατά 8.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν:
«Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε, έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, με πρόσθετα προβλήματα. Οι κάτοικοι όλης της Βόρειας Εύβοιας, ακόμη κι αν δεν κάηκαν άμεσα τα χωριά μας, ήρθαμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πυρκαγιάς. Οχτώ μήνες μετά προσπαθούμε να ανασυνταχθούμε και να συνεχίσουμε τη ζωή μας στον τόπο μας.
Τα προβλήματα για όλα τα σχολεία της περιοχής είναι πολλά: κτιριακά, κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η πανδημία, οι επιπτώσεις στη μόρφωση και στη ψυχοσύνθεση των παιδιών. Η υποβάθμιση των σχολείων μας είναι το τελειωτικό χτύπημα που θα επηρεάσει και τα υπόλοιπα σχολεία. Θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία των πόλεων που θα στιβάζονται σε μικρές αίθουσες, γεγονός που παρακωλύει την ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία και κάνει τις τάξεις κέντρα υπερμετάδοσης του ιού στην περίοδο της πανδημίας.
Απαιτούμε
- Να αποσυρθεί η συγκεκριμένη πρόταση για υποβάθμιση των σχολείων και να μη γίνει καμία υποβάθμιση σε κανένα άλλο σχολείο.
- Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά με μόνιμους εκπαιδευτικούς από την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.
- Σύγχρονες υποδομές και ασφαλή σχολεία.»

 
 
 

Powered by iCagenda