Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
15:39:08

Χαλκίδα

Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης σε Μανίκια - Βρύση

Κατηγορία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ημερομηνία
15 Μάιος 2022 00:00

Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης, το Petzl RocTrip 2022, πραγματοποιείται από τις 12 έως και τις 15 Μαΐου, στην περιοχή Μανίκια – Βρύση.

Γίνεται για πρώτη φορά στους επιβλητικούς βράχους στην περιοχή, όπου ομάδα Γάλλων εθελοντών αναρριχητών από το 2016 έχουν κατασκευάσει περίπου 750 εξοπλισμένες διαδρομές, με στόχο να γίνουν πολλές περισσότερες.

Διοργανώνεται από την εταιρεία Petzl, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, σε συνεργασία με το σύλλογο Manikia Project και με τη χορηγία της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν περίπου 100 από τους καλύτερους αναρριχητές του κόσμου. Ενώ, εκατοντάδες είναι οι επισκέπτες που ήδη βρίσκονται στην περιοχή.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν live από το κανάλι της Petzl στο YouTube.

[ Η διοργάνωση αποτελεί την κορυφαία στιγμή μιας 6χρονης προσπάθειας ο τόπος αυτός να προβάλλει και να προωθήσει τη συγκεκριμένη αυτή δραστηριότητα, ενισχύοντας την εικόνα του και την τουριστική του ανάπτυξη με ήπιες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.
Η περιοχή Μανίκια – Βρύση παίρνει τη θέση της δίπλα από τα Μετέωρα, την Κάλυμνο, το Λεωνίδιο, την Πάρνηθα και άλλες περιοχές της Χώρας. Με τη φιλοδοξία να ενταχθεί και στον παγκόσμιο χάρτη με τους κορυφαίους αναρριχητικούς προορισμούς. ]

 
 
 

Powered by iCagenda