Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
23:39:34

Χαλκίδα

babis banner-02

Προσκυνηματική διαδρομή στον Όσιο

Κατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
22 Μάιος 2022 07:00

Για 7η συνεχή χρονιά, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας διοργανώνει Προσκυνηματική Διαδρομή στο Προκόπι.
Φέτος, μετά από δύο χρονιές λόγω covid που έγινε Ιούλιο και Σεπτέμβριο, η Προσκυνηματική Διαδρομή διοργανώνεται τις ημέρες που γιορτάζεται η μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου.

Η ομαδική πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου (την προηγούμενη Κυριακή από τις 27 Μαΐου που είναι η πανήγυρη του Οσίου), με τη συνδρομή των Δήμων Διρφύων-Μεσσαπίων και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων, για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.
Θα ξεκινήσει (μετά από προσευχή) από τη θέση «Άγιος», λίγο μετά τις 8 το πρωί και θα ακολουθήσει μια όμορφη διαδρομή, κατά μήκος της οποίας θα υπάρχουν σημεία προαιρετικής ανάπαυλας και διανομής νερού, χυμών και δυναμωτικών τροφών.

Υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν μετακίνηση των προσκυνητών προς Άγιο, με μισθωμένα λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τη Χαλκίδα και τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης έναντι του Διοικητηρίου στις 7 το πρωί, με στάσεις επιβίβασης στη Νέα Αρτάκη, στο γήπεδο και στα Ψαχνά, στο Δημαρχείο.
Όμοια, δωρεάν με μισθωμένα λεωφορεία θα ακολουθήσει και η επιστροφή από Προκόπι, με τη λήξη της πεζοπορίας και μετά την προσκύνηση στον Όσιο, από τις 2 μετά το μεσημέρι.

Για την ασφαλή και άνετη πεζοπορία συνίσταται στους συμμετέχοντες να προσέλθουν ξεκούραστοι, σε καλή φυσική κατάσταση και να φορούν κατάλληλα υποδήματα και ρουχισμό.

Για πληροφορίες και κράτηση θέσης για τη μεταφορά, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή έως και τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στα τηλέφωνα 22213 – 53690 & 53790.

 
 
 

Powered by iCagenda