Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
15:45:28

Χαλκίδα

15ήμερο εκπτώσεων με Κυριακή ανοικτά

Κατηγορία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τελευταία Ημερομηνία
7 Νοέμβριος 2021 00:00

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ ΚΑΙ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος (κατά τα περιθώρια της σχετικής νομοθεσίας) και στα εμπορικά καταστήματα της Χαλκίδας.
Η φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος ξεκινά τη Δευτέρα, 1 και έχοντας διάρκεια δύο εβδομάδων, λήγει το Σάββατο 13 Νοεμβρίου.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Μάλιστα, την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλ. την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, βάσει της νομοθεσίας, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοικτά.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η θέση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, δεδομένης όμως της στάσης του κατά τα τελευταία χρόνια, εκτιμάται ότι θα προτείνει το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων να συνεχίζει τον αγώνα «ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας», καλώντας τους εργαζόμενους σε απεργία και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους.

ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΟΥΣ
Η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα επιχειρήσει να ανατρέψει την καταναλωτική ...απροθυμία στα καταστήματα.
Οι άνθρωποι του εμπορίου, πάντως, κρατούν μικρό καλάθι, καθώς ούτως ή άλλως μεγάλη μερίδα του λιανεμπορίου όλο το διάστημα που διανύουμε πραγματοποιεί προσφορές σε συγκεκριμένα είδη ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι καταναλωτές που επιμένουν να πραγματοποιούν τις αγορές τους διαδικτυακά, τακτική στην οποία έχουν εντρυφήσει, κυρίως, λόγω της πανδημίας.
Σε ένα περιβάλλον σχεδόν μόνιμης συνθήκης προσφορών (στο οποίο ο κάθε επιχειρηματίας κάνει ό,τι επιθυμεί) έχει ξεφτίσει το νόημα των εκπτώσεων.

2 ΗΜΕΡΕΣ «ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΩΝ» ΚΑΙ 3 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΕΤΟΥΣ
Πάντως για τους λάτρεις των υπερπροσφορών υπάρχουν επίσης η Black Friday, την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου και η Cyber Monday, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.
Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος του έτους, απομένουν τρεις Κυριακές για τη λειτουργία των καταστημάτων (αφού η 26η Δεκεμβρίου πέφτει την τελευταία Κυριακή πριν την Πρωτοχρονιά, επομένως τα μαγαζιά αναμένεται να είναι κλειστά). Συγκεκριμένα οι Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα είναι: 7 Νοεμβρίου, 12 Δεκεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου.

 
 
 

Powered by iCagenda