Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2022
14:42:34

Χαλκίδα

Επιστημονική ημερίδα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Κατηγορία
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ημερομηνία
23 Οκτώβριος 2021 11:00

Επιστημονική ημερίδα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα και με σκοπό την ανάδειξη σημαντικών και κρίσιμων πτυχών της Επανάστασης του 1821 και της διεθνούς και διαχρονικής της επίδρασης στην Ιστορία.
Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν και -κατά χρονολογική σειρά- θα τοποθετηθούν οι Θάνος Βερέμης (ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών), Περικλής Βαλλιάνος (ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών), Νίκος Αλιβιζάτος (ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών), Θανάσης Χρήστου (καθηγητής Νεότερης & Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), Αντώνης Κλάψης (επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), Ελένη Μπενιάτα (περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας).
Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ενώ θα ακουστούν και σχετικές αφηγήσεις μαθητών σχολικών μονάδων της Στερεάς Ελλάδας. Την ημερίδα θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου.

Φάνης Σπανός: «Ανακαλύπτουμε ξανά μαζί την Ιστορία του τόπου μας»
«Συνεχίζουμε τις επετειακές μας δράσεις για τα 200 χρόνια της Εθνεγερσίας, με την πολύτιμη βοήθεια καταξιωμένων επιστημόνων και εξαίρετων ομιλητών. Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις τους, να αντλήσουμε πληροφορίες και να αναδείξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της Ιστορίας μας.
»Σας καλώ όλους να παρακολουθήσετε αυτή την ημερίδα και μαζί να φωτίσουμε σημεία της Επανάστασης με διεθνή και διαχρονική αντανάκλαση. Να ανακαλύψουμε ξανά την Ιστορία του τόπου μας, που δεν γράφτηκε με... μελάνι. Γράφτηκε με αίμα και χαράχτηκε στη γη μας με καλέμι», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

 
 
 

Powered by iCagenda