Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2022
15:53:11

Χαλκίδα

Αποκαλυπτήρια της γιορτής των Ανθεστηρίων στη Χαλκίδα

Κατηγορία
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Ημερομηνία
6 Οκτώβριος 2021 10:00

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης, διοργανώνει τη δράση «Αποκαλυπτήρια της γιορτής των Ανθεστηρίων στη Χαλκίδα».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά επιλεγμένα αρχαιολογικά ευρήματα, από τη σωστική ανασκαφή στη Νέα Λάμψακο και αντίστοιχο ψηφιακό υλικό, τα οποία παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τη γιορτή των Ανθεστηρίων τα ελληνιστικά χρόνια. Στόχος της δράσης είναι η γνωριμία των επισκεπτών με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και η ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς του επαγγέλματος, στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οργάνωση: Δημήτριος Καραμουζάς
Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» – εσωτερική αυλή μουσείου / εργαστήριο συντήρησης
Είσοδος Ελεύθερη.
Ημερομηνία: Τετάρτη 6 Οκτωβρίου
Ώρα: από τις 10 έως και τις 11:30 το πρωί
Διάρκεια δράσης: 30 λεπτά
Αριθμός συμμετεχόντων: 3 γκρουπ των 10 ατόμων
Κράτηση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2221022402 (εσωτ.: 1029) ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

[ Συνεργαζόμενοι φορείς: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων & Νεότερων Μνημείων (ΔΣΑΝΜ), Σύλλογος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ)-επίσημος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (ECCO/European Confederation of Conservator-Restores Organization), Ελληνικό Τμήμα ICOM (International Council of Museums) ]

 
 
 

Powered by iCagenda