Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17:02:24

Χαλκίδα

«Πέτρα που θέλει να κυλά…» από «το Αλωνάκι»

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
8 Σεπτέμβριος 2021 21:00

Η μουσικοχορευτική παράσταση «Πέτρα που θέλει να κυλά...» που παρουσιάζει ο Σύλλογος «το Αλωνάκι», αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης θεματικής εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Με σημείο αναφοράς το ιστορικό μας παρελθόν και στον ορίζοντα ενός δημιουργικού μέλλοντος, η παράσταση επιδιώκει να αποτελέσει άλλη μια σύγχρονη πολιτισμική πρόταση.
Ο προεπαναστατικός – επαναστατικός λόγος και η μουσική ως πηγή έμπνευσης και αναστοχασμού της νεότερης Ελλάδας, αποτελούν την βάση της εν λόγω μουσικοχορευτικής παράστασης.
Τα κλέφτικα και ιστορικά τραγούδια της Εύβοιας, η συμβολή της Ελληνίδας στον επαναστατικό αγώνα και όπως αναδεικνύεται μέσα από την δημοτική ποίηση, ο έρωτας και οι σχέσεις όπως αποτυπώνονται σε αυτό, τα ιστορικά πρόσωπα και τα γεγονότα στην έντεχνη μουσική, η δημοτική μουσική και οι σύγχρονες τάσεις είναι ορισμένα στοιχεία που διαπραγματεύεται και παρουσιάζει με την αισθητική του προσέγγιση ο Σύλλογος «το Αλωνάκι», μέσα από την.

Η παράσταση «Πέτρα που θέλει να κυλά...» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο υπαίθριο Θέατρο «Ορέστη Μακρή» στο Πάρκο Λαού στη Χαλκίδα.
Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και τον ΟΠΑΣτΕ, το Δήμο Χαλκιδέων και το ΔΟΑΠΠεΧ. Την υποστήριξη Διεπιστημονικής Ομάδας και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών.

Την παράσταση παρουσιάζει ο Ρένος Χαραλαμπίδης.
Τραγουδούν: ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Παναγιώτης Λάλεζας και το μουσικό συγκρότημα «Αλκμάν».
Παίζουν οι μουσικοί: Θοδωρής Τασούλας (κλαρίνο, φλογέρες), Βαγγέλης Σαραντίδης (βιολί), Ιάκωβος Ηλιάδης (λαούτο), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Ανδρέας Παππάς (κρουστά), Νίκος Φρυγανιώτης (μπουζούκι), Βαγγέλης Φουντάνας (κιθάρα),
Χριστόδουλος Μετοχιάτης (κρουστά) και Πέτρος Πρόκος (πιάνο)
Το συγκρότημα «Αλκμάν» αποτελούν οι: Αθηνά Τασούλα (τραγούδι, μελόντικa, ηπειρώτικο ντέφι, τουμπελέκι, μεγαλόφωνο), Κυριάκος Καραμπερόπουλος (τραγούδι, κλαρίνο, σαξόφωνο, καβάλ, φλογέρες), Δημήτρης Σινάνογλου (ηλεκτρικό πιάνο, ηλεκτρονικοί ήχοι, κιθάρα, τραγούδι), Δημήτρης Καζάνης (βιολί, τραγούδι), Κώστας Αρσένης (ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο) και Βαγγέλης Κοτζάμπασης (τύμπανα, κρουστά)
Τραγουδάει η Ομάδα Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδας, υπό τη διεύθυνση του διευθυντή της Σχολής & λαμπαδαρίου Δήμου Τσίμπου.
Χορεύουν μέλη του Συλλόγου «το Αλωνάκι»: Πέτρος Ρέτσας, Σοφία Ασλαματζίδου, Παναγιώτα Ζαούρη, Νίκος Φρυγανιώτης, Λευτέρης Μαστραγγελής, Αντώνης Βεντούρης και Δημήτρης Λιάσκος.
Βίντεο/Γραφικά: Αλωνάκι HD (Φωτεινή Λαμπρινοπούλου, Δημήτρης Λιάσκος, Έλενα Μπασινά, Ντίνος Φρυγανιώτης)
Ήχος – Φωτισμός: Musicmania
Κείμενα – επιμέλεια: Γιώργος Σπυρόπουλος
Διεπιστημονική Επιμέλεια: Χάρης Σαρρής (δρ Εθνομουσικολογίας), Ιάκωβος Ηλιαδης (δρ Φιλοσοφίας Χορού) και Δημήτρης Λιανοστάθης (MSc Πολιτιστικής Διαχείρισης)
Επιμέλεια Εκδήλωσης/Παραγωγής: Δημήτρης Λιανοστάθης

Είσοδος δωρεάν, μόνον με δελτίο εισόδου
Διάθεση δελτίων ηλεκτρονικά στην διεύθυνση https://www.eventbrite.com/e/167992916335 & καθημερινά 6 το απόγευμα με 9 το βράδυ και μέχρι τη λήξη των διαθέσιμων δελτίων εισόδου στα γραφεία του Συλλόγου, Βορείου Ηπείρου 55β, Χαλκίδα
Ενημέρωση: Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα :2221073668/ 694 5553820

 
 
 

Powered by iCagenda