Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
11:37:38

Χαλκίδα

Ο «Έλμερ, ο Παρδαλός Ελέφαντας» που εμπνέει

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
25 Σεπτέμβριος 2021 21:00

Η παιδική θεατρική παράσταση «Έλμερ, ο Παρδαλός Ελέφαντας» παρουσιάζεται το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστης Μακρής» στο Πάρκο Λαού.

Η επίσημη θεατρική διασκευή του «Έλμερ, ο Παρδαλός Ελέφαντας» είναι εμπνευσμένη από τα παιδικά βιβλία του Ντέιβιντ Μακ. Η παράσταση είναι η Ελληνική προσέγγιση των χαρακτήρων των βιβλίων με πρωτότυπο σενάριο, στίχους, μουσική, σκηνικά, τρισδιάστατες κούκλες και κοστούμια.

Σχετικά με τον Έλμερ: Σε μια αγέλη ελεφάντων όλοι είναι διαφορετικοί. Άλλος είναι ψηλός κι άλλος πιο κοντός. Άλλος είναι μεγαλόσωμος και άλλος μικροκαμωμένος. Όλοι είναι διαφορετικοί μα έχουν το ίδιο χρώμα, γκρι. Εκτός από έναν...τον Έλμερ! Ο Έλμερ δεν είναι γκρι, είναι πολύχρωμος! Είναι ένας πολύχρωμος ελέφαντας που με τα αστεία του και τα παιχνίδια του καταφέρνει και κάνει όλους τους φίλους του χαρούμενους.

Η υπόθεση: Οι ελέφαντες απολαμβάνουν ένα πρωϊνό στη δροσιά της ζούγκλας. Ξαφνικά, μία δυνατή βροχή ξεκινάει! Μα, τι συμβαίνει; Ένας ελέφαντας «ξεβάφει». Είναι ο Έλμερ! Ο Έλμερ είχε βαφτεί γκρι, για να μην ξεχωρίζει από τους άλλους ελέφαντες... Γιατί ο Έλμερ απέκρυψε τη μοναδικότητα των χρωμάτων του;
Η βροχή σύντομα θα σταματήσει. Το ουράνιο τόξο θα ξεπροβάλλει. Ω! Κάτι τρομερό συμβαίνει. Το ουράνιο τόξο έχει χάσει τα χρώματά του... Είναι πλέον γκρι... Οι ελέφαντες το κοιτάνε σαστισμένοι και ανήσυχοι. Ο Έλμερ παίρνει την πρωτοβουλία: «Θα πάμε να βρούμε την αρχή του ουράνιου τόξου και θα του δώσω εγώ τα χρώματά μου. Έτσι, θα ξαναγίνει πολύχρωμο!». Μαζί του, ο ξάδελφος Γουίλι, συμφωνεί να τον ακολουθήσει μέχρι την άκρη της ζούγκλας. Η περιπέτεια ξεκινάει!
Στο δρόμο τους θα συναντήσουν τα μπλε πουλιά και τους βάτραχους της λίμνης που είναι φοβισμένα από το τέρας Μπλε Μπλε χωρίς να το έχουν γνωρίσει... Θα βοηθήσουν το λιοντάρι, που κρύβεται από τους κυνηγούς... Θα γνωρίσουν και θα γίνουν αχώριστοι φίλοι με τη Ρόζα, την μικρή ελεφαντίνα, που έχει χαθεί από το κοπάδι της... Θα συναντήσουν τις σκανδαλιάρικες μαϊμούδες που είναι ανήσυχες για τους λόγους που οι ιπποπόταμοι εγκαταστάθηκαν σε νέο σημείο στο ποτάμι... Θα φτάσουν στον κόκκινο βράχο και με κριτική σκέψη και ομαδικό πνεύμα, θα προσπαθήσουν να υπερβούν και αυτήν την τελευταία δυσκολία για να πετύχουν το στόχο τους!...
Είναι τόσο κοντά ο Έλμερ στο να δώσει πάλι τα χρώματά του στο ουράνιο τόξο. Τι θα γίνει; Θα τα καταφέρουν τελικά ο Έλμερ κι οι φίλοι του; Προσπάθησαν τόσο πολύ, και είναι βέβαιο ότι ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουν, θα έχουν κερδίσει τόσα από αυτήν τη γεμάτη περιπέτεια ημέρα!...

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
Ο Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας είναι ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες των παιδιών της πρώτης σχολικής ηλικίας αλλά και των εκπαιδευτικών. Μέσα από τις ιστορίες του, η παράσταση γίνεται μία διασκεδαστική περιπέτεια όπου εμπεριέχονται παιδαγωγικές έννοιες -συνοδευόμενες από το ανάλογο τραγούδι- όπως:
Να αγαπάμε τη μοναδικότητά μας / Να γνωρίζουμε τον άλλον και να μην κρίνουμε από την εμφάνιση / Όλοι φοβόμαστε, ακόμα κι οι πιο ατρόμητοι / Η φιλία κι η συντροφικότητα κάνει τη ζωή μας καλύτερη / Να είμαστε ανοικτοί, μακριά από στερεότυπα / Να είμαστε συμπονετικοί και να ακούμε την ανάγκη του συνανθρώπου μας / Όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται με την ομαδικότητα.

Το moto: «Ο καθένας διαφορετικός! Κι αν όλοι μας δεν μοιάζουμε, είναι για να ταιριάζουμε!»

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενα και Στίχοι: Παύλος Μητσόπουλος
Σκηνοθεσία: Ιωάννα Γεωργαντά
Σκηνογραφία & Κατασκευή σκηνικού: Μαγδαληνή Σίγα / Βοηθός σκηνογράφου: Έλλη Ναλμπάντη
Μουσική: Μάριος Αποστολακούλης / Φωνητική διδασκαλία: Στελλίνα Βογιατζή
Κοστούμια: Δήμητρα Γιοβάνη / Σχεδιασμός - Επιμέλεια Kούκλας: Δήμητρα Γιοβάνη
Κατασκευαστική ομάδα κούκλας: Δήμητρα Γιοβάνη & Λίζα Ψωμιάδου & Χαρά Αργυρούδη
Φωτισμός: Τρύφωνας Κεχαγιάς / Video - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Πέτρου
Σχεδιασμός Γραφικών: Κλέων Ζησιμόπουλος / Βοηθός: Ανδριάνα Νίκλη
Παραγωγή: Underdog Entertainment

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

 
 
 

Powered by iCagenda