Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022
06:24:59

Χαλκίδα

Μουσική «Οδύσσεια μετά την Οδύσσεια»

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
16 Ιούλιος 2021 21:15

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης έρχονται την Παρασκευή 16 Ιουλίου, στις 9:15 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο «Αυλιδείας Αρτέμιδος», στο πλαίσιο του 5ου Bio-Mechanical Festival.

Τα δύο δίδυμα αδέλφια παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση με τίτλο «Η Οδύσσεια μετά την Οδύσσεια» έχοντας ως αφορμή το έπος του Ομήρου, μεταφρασμένο στην κρητική διάλεκτο από τον Γιώργο Ψυχουντάκη (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 1979) και την Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη.

Σε μια εποχή άνυδρη και εξαιρετικά δύσκολη, ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης επιστρέφουν στη μελοποιημένη ποίηση, με έναν τρόπο όμως ζωντανό, απλό και χαρούμενο, αναζητώντας στην παράδοση μιας ισχυρής πολιτιστικής μας αναφοράς σύγχρονο και επίκαιρο τρόπο έκφρασης.
Ο Μιχάλης Καλογεράκης έχοντας ήδη μελοποιήσει τη «Ραψωδία Ι» της Οδύσσειας με το ρυθμό του δεκαπεντασύλλαβου σε Κρητική διάλεκτο δημιουργεί μία μουσική συνομιλία με την Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη με αφορμή το 5ο bio-Mechanical Festival.
Η μουσική παράσταση δημιουργεί ένα μουσικό διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, στη λήθη και τη μνήμη, στο ονειρικό και το πραγματικό, στο ιδεώδες και στο ιδανικό, στον μύθο και την αλληγορία μέσα από τη μελοποίηση των στίχων της Οδύσσειας του Ομήρου και της Οδύσσειας του Καζαντζάκη. Μία ιστορία βασισμένη σε μία ήδη υπάρχουσα ιστορία.
Η μουσική παράσταση αυτή θα προσπαθήσει να αφυπνίσει και να υπενθυμίσει στο κοινό πώς μπορεί κάποιος να ξαναδιαβάσει ένα βιβλίο ή ένα κείμενο σαν να ξαναγράφεται, αναγνωρίζοντας νέα νοήματα μέσα σε παλιές μορφές: Να ξαναγνωρίσουν τον Οδυσσέα που ήδη γνωρίζουν, να τον ξαναανακαλύψουν και να τον προβάλλουν στο δικό τους κόσμο.

Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με τα τραγούδια από τους προσωπικούς δίσκους των δίδυμων αδερφών («Προσωπικό» / «Κάτι παράξενο») όπως και από την τελευταία κυκλοφορία τους με τίτλο «Ρεμπώτικα».

Ερμηνεία : Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης
Μουσικοί : Μιχάλης Καλογεράκης, κιθάρα & Αλέξης Στενάκης, κλαρινέτο

Διάρκεια: 180 λεπτά
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση: viva.gr & Θέατρο Χαλκίδας (Βενιζέλου 6)

 
 
 

Powered by iCagenda