Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022
05:39:14

Χαλκίδα

Φωτεινή Βελεσιώτου: μια ξεχωριστή φωνή

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
5 Ιούλιος 2021 21:15

Η Φωτεινή Βελεσιώτου έρχεται τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, στις 9:15 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο «Αυλιδείας Αρτέμιδος», στο πλαίσιο του 5ου Bio-Mechanical Festival.

Η ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου δύσκολα περιγράφεται. Ερμηνεύτρια λιτή, δωρική, με φωνή που σε τραντάζει. Μια γέφυρα που μας ενώνει με το πιο αρχέγονο, πιο αληθινό κομμάτι του τραγουδιού και της έκφρασης. Με τον πιο άμεσο τρόπο, είτε τραγουδά παλιά αγαπημένα λαϊκά είτε τραγούδια όπως οι «Μέλισσες» και τα «Διόδια» που την καθιέρωσαν στις καρδιές του κοινού, είτε με τραγούδια της δισκογραφίας της λιγότερο γνωστά αλλά που έχουν προσεκτικά επιλεχθεί.

Το ήθος και η ερμηνεία της αγγίζουν τον κόσμο μ' ενα τρόπο πρωτοφανή: δεν έχει θαυμαστές και οπαδούς, όπως συμβαίνει με τα μουσικά είδωλα, έχει ακροατές γοητευμένους που η φωνή της τους μεταμορφώνει όπως μεταμορφώνει και το κάθε τραγούδι. Το λαϊκό ηχόχρωμά της παραπέμπει στις μεγάλες γυναικείες φωνές του παρελθόντος που σπάνια συναντάμε πια.

Σε κάθε της συναυλία μοιράζεται τις μουσικές που αγαπάει παρέα με τους μουσικούς που τους νιώθει σαν οικογένειά της. Εκτός από τα νέα της τραγούδια (σε μουσική Μίνου Μάτσα και στίχους της Ελένης Φωτάκη), παρόντα στο ανανεωμένο πρόγραμμα, είναι και κλασικά τραγούδια αγαπημένων συνθετών που άφησαν εποχή.
Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου, τον οποίο γνωρίσαμε από την ταινία «Ευτυχία» («μου σπάσανε τον μπαγλαμά» και «ρίξτε στο γυαλί φαρμάκι»).

Διάρκεια: 180 λεπτά
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Προπώληση: viva.gr & Θέατρο Χαλκίδας (Βενιζέλου 6)

 
 
 

Powered by iCagenda