Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022
05:52:03

Χαλκίδα

Προβολή ταινίας για τη ζωή και το έργο του Εμμανουήλ Παπά

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
4 Ιούλιος 2021 21:00

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο ΔΟΑΠΠεΧ διοργανώνει την προβολή της μικρού μήκους ταινίας, με τίτλο «Εμμανουήλ Παπάς - Η ζωή και το Έργο του», την Κυριακή 4 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστης Μακρής» στο Πάρκο Λαού.

Αποτελεί την πρώτη ταινία για τη ζωή και το έργο του Εμμανουήλ Παπά. Στην ταινία παρουσιάζεται όλη η διαδρομή του ανιδιοτελή αρχηγού και υπερασπιστή της Μακεδονίας από την Δοβίστα Σερρών μέχρι και την ταφή του στην Ύδρα, στις 5 Δεκεμβρίου 1821, έχοντας στο μεταξύ θυσιάσει ολόκληρη την περιουσία του και την οικογένεια του για μια ελεύθερη Ελλάδα.
Σε σενάριο (βασισμένο σε τρία βιβλία και ιστορικά στοιχεία) και σκηνοθεσία Κώστα Δελή. Με τη γνωστή ηθοποιό Θεοφανία Παπαθωμά, να αφηγείται και παρασύρει τον θεατή στην αγωνία και στις ημέρες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Τον ερασιτέχνη ηθοποιό Χρήστο Ευγενίδη να ενσαρκώνει τον Ήρωα. Καθηγητές μουσικής να έχουν γράψει 8 ορχηστρικά κομμάτια. Και τα ρούχα που φορούν οι ηθοποιοί να προέρχονται από το βεστιάριο του Λυκείου Ελληνίδων των Σερρών.
Γυρίσματα για τη ζωή και το έργο του Σερραίου Ήρωα της Ελληνικής Επανάσταση του 1821 έγιναν στη Νότια Εύβοια και στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, ο Εμμανουήλ Παπάς πεθαίνει από καρδιακή προσβολή ενώ ταξίδευε για την Ύδρα, εν πλω στον Καφηρέα, ενώ ένας από τους γιούς του, ο Θανασάκης, έπεσε μαχόμενος αφού συνελήφθη και εκτελέστηκε με αποκεφαλισμό από τους Τούρκους στη Χαλκίδα.
Η ταινία παραχωρήθηκε στον ΔΟΑΠΠεΧ για προβολή από τη FONH FILMS και το Σερραϊκό ενημερωτικό site FONH.gr, στους οποίους ανήκει η παραγωγή.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και μέχρι τον αριθμό των 750 καθήμενων θεατών (στο 75% της χωρητικότητας του θεάτρου, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα υγιεινής). Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας (1,5 μ.).

 
 
 

Powered by iCagenda